Головна Новини Здоров'я наше тіло Небезпечні хвороби, якими можна заразитися від домашніх улюбленців
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечні хвороби, якими можна заразитися від домашніх улюбленців

Домашні тварини можуть передавати серйозні захворювання

23 лютого 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Домашні тварини — справжні та вірні друзі. Проте перед тим, як завести собі чотирилапого товариша, варто відвезти його в ветеринарну клініку на обстеження. Адже інколи тварини також можуть передавати серйозні захворювання, лікування яких вимагає багато часу та коштів.

Небезпечні хвороби, якими можна заразитися від домашніх улюбленців

Чим можна заразитися від домашніх тварин. Фото: yunacenter.ru

Медики нарахували 5 хвороб, якими можна заразитися від пухнастого друга.

1. Токсоплазмоз.

Ця інфекційна хвороба передається через випорожнення тварин. Паразитів можна підхопити не тільки вдома, а й на прогулянці, погладивши котика та не помивши після цього руки. Якщо в людини послаблений імунітет токсоплазмоз може призводити до серйозних проблем та навіть смерті. Надзвичайно шкідливе це захворювання й для вагітних жінок.

2. Хвороба котячих подряпин.

Часто після гри з котиком, у нас залишаються подряпини. Якщо туди потрапляє інфекція чи бактерії, місце може опухнути. Окрім того, якщо місце ураження розташоване поблизу лімфовузла, він може збільшитися. Тому одразу після того, як ви побачили подряпини на своєму тілі, варто помазати їх антибактеріальною маззю.

3. Стригучий лишай.

Домашній улюбленець може передавати й це грибкове захворювання. Найбільш вразливі діти, які граються з тваринами та не миють руки.

4. Сальмонельоз

Рептилії та земноводні також здатні переносити хвороби до своїх господарів. Часто сальмонела живе на цих холоднокровних тваринах. Аби уникнути проблеми, варто вчасно обробляти та мити акваріуми.

5. Шкірні виразки.

Шкірні виразки викликають здавалося б зовсім невинні рибки. Часто мікобактерія Marium живе в домашніх акваріумах. Підхопити її можна під час чищення посудини. Тому медики рекомендують чистити акваріум в рукавичках та ретельно мити руки після цією процедури.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що в Україну завезли шоколадки з небезпечним компонентом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини