Головна Новини Здоров'я наше тіло Не викидайте гроші даремно: Комаровський розповів, як отримати 100% результату тесту на COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Не викидайте гроші даремно: Комаровський розповів, як отримати 100% результату тесту на COVID-19

Поради від Комаровського, що потрібно для отримання точного результату тесту на COVID-19

7 серпня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

Досить багато українців останнім часом скаржиться на недосконалість тестів, якими діагностують зараження на коронавірус. У підсумку виходить, що із загальної кількості тестів у нас виходить близько третини хибнопозитивних або ж помилково негативних. Як інформує портал "Коментарі", своїми порадами, що потрібно для отримання найбільш правдивого результату тесту на COVID-19, у своєму Instagram поділився найвідоміший педіатр країни, лікар Євген Комаровський.

Не викидайте гроші даремно: Комаровський розповів, як отримати 100% результату тесту на COVID-19

ПЛР-тест на коронавірус. Фото: Мед-Союз

Євген Комаровський відразу ж зазначив, що сьогодні у світі немає такого приладу, який би з точністю на 100% визначив, чи є захворювання на коронавірус чи немає Тому точність результатів залежить від того, яким чином відбирають матеріал і багатьох інших факторів.

За словами Євгена Комаровського, сьогодні найближче до стовідсоткової точності — ПЛР-тест, але, знову ж таки, все залежить від того, хто відбирає матеріал. Це повинні бути професіонали, які мають правильно паличкою зробити мазок, щоб отримати клітини слизової оболонки дихальних шляхів. Тільки так можна визначити, йде розмноження вірусу чи ні. Лікар зазначив, часто його підписники скаржаться на те, що при заборі матеріалу їм просто потерли ватною паличкою всередині носа. В такому випадку не варто очікувати на 100% правдивий результат.

На думку Комаровського, головний показник неправильного тесту — якщо вам не було дискомфортно під час забору матеріалу ватною паличкою. У такому випадку тест ви зробили абсолютно даремно. Лікар наголосив, нехай нікого не лякає, але при заборі матеріалу до слизової потрібно сильно притиснути паличку і провернути її, щоб відбувся точний забір матеріалу. Тільки в такому випадку можна очікувати правдивий результат тесту.

Читайте також на порталі "Коментарі" про те, що стало відомо, скільки українців мають антитіла до коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

модест

7 серпня 2021, 15:22

а,чого не знає ця говоряща пархоголова ?:))


Новини