Головна Новини Здоров'я наше тіло Не створюйте собі проблеми зі здоров'ям - під час сну приберіть мобільник подалі
commentss НОВИНИ Всі новини

Не створюйте собі проблеми зі здоров'ям - під час сну приберіть мобільник подалі

Оптимальною відстанню для телефону стане не менше одного метра від місця, де ви спите

5 січня 2023, 07:25 comments1913
Поділіться публікацією:

Більшість із нас не уявляють свого життя без мобільного телефону. З ним ми прокидаємося і з ним засинаємо, гортаючи перед сном стрічку в соцмережі або листуючись з рідними та близькими. Так, збираючись врятувати нерідко люди залишають телефон біля себе, а то й кладуть під подушку, тим самим піддаючи свій організм серйозному випромінюванню.

Не створюйте собі проблеми зі здоров'ям - під час сну приберіть мобільник подалі

Чи шкідливо спати поряд із телефоном. Фото: з відкритих джерел

Важливо розуміти, що мобільний телефон має певну частоту випромінювання, яке в дуже великій кількості може виявитися досить шкідливим, і тому його рекомендують уникати багатьох причин.

Мобільний телефон недалеко від подушки може призвести до того, що людину можуть вночі долати кошмари або початися безсоння. Електромагнітне випромінювання спричиняє зміни в системі певних процесів саморегуляції, таких як біоритми або серцеві ритми. Якщо вночі надходить повідомлення, екран смартфона яскраво засвітиться. Це призводить до почастішання пульсу, а також до зниження вироблення мелатоніну, гормону сну.

Крім того, сон поруч із телефоном не дає вашому мозку нормально відпочити, адже він залишається готовим відповісти на будь-які повідомлення чи дзвінки.

Дія хвиль, що випромінює смартфон, збільшує ризик раку або пухлини, але також підвищує ризик порушення уваги. Хоча жодне наукове дослідження поки що цього не довело.

Якщо ви не повинні прокидатися вранці від будильника, помістіть пристрій в іншу кімнату. Так вам не доведеться вимикати всі сторонні повідомлення, які надійдуть на нього.

Якщо ж будильник вам потрібен, вимкніть усі інші повідомлення, а звук зменште до мінімального. До того ж не менш важливу роль відіграє звук, від якого ви прокидаєтеся. Виберіть щось не дуже голосне і спокійне.

Оптимальною відстанню для телефону стане не менше одного метра. У жодному разі не кладіть телефон під подушку, тому що все, що на нього приходитиме, буде викликати у організму стрес і порушувати фазу сну.

А ще утримання гаджета під подушкою може пошкодити його через підвищену температуру.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого чекати від України та Росії на фронті – хто першим піде у масований наступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини