Головна Новини Здоров'я наше тіло Не повторюйте: невролог назвав 5 шкідливих способів швидкого сну
commentss НОВИНИ Всі новини

Не повторюйте: невролог назвав 5 шкідливих способів швидкого сну

Невролог Олексій Борисов назвав кілька способів швидкого сну, якими не варто користуватися

10 травня 2022, 04:35
Поділіться публікацією:

Багато людей страждають на безсоння, особливо на тлі постійних стресів і переживань. А в інтернеті або від знайомих можна почути безліч способів, які нібито допомагають швидше поринути у сон. Невролог Олексій Борисов назвав 5 із них, яких точно не варто прислухатися і пояснив чому.

Не повторюйте: невролог назвав 5 шкідливих способів швидкого сну

Як швидко заснути / Фото: create.vista

Засипати "під телевізор"

Деякі люди для того, щоб зануритися в сон, включають телевізор або ноутбук. Такий ефект може вийти внаслідок "перевантаження" сенсорних систем організму. Але світло, яке походить від екрану погано впливає на вироблення мелатоніну (гормону сну) і може викликати неприємні наслідки.

Пити тепле молоко перед сном

Вважається, що у молоці міститься триптофан, необхідний синтезу мелатоніну — основного регулятора сну. Все так, але є "але". Триптофану багато і в інших продуктах. А от якщо випивати склянку молока або більше безпосередньо перед сном, можна серед ночі банально захотіти в туалет, що перерве ваш сон.

Є солодке на ніч

Хтось вважає, що солодке перед сном допомагає заснути. Адже навіть у готелях увечері часто кладуть маленьку шоколадку на подушку. Проте слід пам'ятати, що у шоколаді міститься кофеїн, який може порушити роботу нормальних механізмів регуляції сну. Краще з'їжте ложку меду — вона ніяк не зашкодить сну, якщо, звичайно, у вас немає цукрового діабету та тривоги за зайву вагу.

Використовувати нічник

Хто з нас жодного разу не боявся "підліжкового монстра" чи "сіренького вовка"? Найкращий спосіб боротьби з ними – світло. Але саме світло – найголовніший ворог сну.

Випивати перед сном

Малі дози алкоголю (наприклад, 1 келих вина) дійсно здатні надати непогану заспокійливу дію. Однак, якщо перевищити дозу, може серйозно постраждати тривалість глибоких стадій сну, що призведе до уривчастого, неповноцінного сну. У результаті ваш організм не зможе відновитись за ніч.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому відіспатися у вихідні – погана ідея.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини