Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо основне джерело інфікування коронавірусом: ви будете здивовані
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо основне джерело інфікування коронавірусом: ви будете здивовані

На думку Рубана, спалах коронавірусу буде майже у всіх сім'ях після свят

17 грудня 2020, 19:14 comments1487
Поділіться публікацією:

Якщо ви були впевнені, що це метро або торговий центр, то це зовсім не так. Глава Госпотребслужби Києва Олег Рубан в коментарі "РБК-Україна" розповів, що джерелом поширення коронавірусу після новорічних свят можуть стати родичі.

Названо основне джерело інфікування коронавірусом: ви будете здивовані

Основне джерело інфікування коронавірусом. Фото: УНІАН

Експерт пояснює це тим, що якщо обмежувальні заходи скоротять ризики зараження в громадських місцях, то контактів з найближчими людьми уникнути ніяк не вдасться.

Згідно зі словами Олега Рубана, люди повинні поставитися до цього з максимальною відповідальністю, оскільки новорічні свята можуть стати центром поширення COVID-19.

"У ресторанах у нас впроваджені всі обмежувальні заходи, там не буде широкого поширення інфекції. Це будуть не ті масштаби, які можуть привести до сплеску захворюваності. Основна увага — це родинні захворювання. Це буде майже 100% в сім'ях", — говорить він.

Варто додати, що головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав всіх людей без винятку в цьому році утриматися від поїздок до літніх родичів, щоб не наражати їх на небезпеку. Саме з цієї причини він рекомендує зустрічати Новий рік з людьми, з якими у вас відбувається щоденне спілкування.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які аналізи потрібно здати після коронавірусу. Після того, як людина перехворіла коронавірусом, їй не варто відразу розслаблятися, адже це ще не означає, що процедури і аналізи закінчилися. Лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький розповів, чому після інфекції потрібно здати загальний аналіз крові та сечі. Загальний аналіз сечі покаже, як працюють нирки. Плюс, потрібно здати печінкові проби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини