Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Фахівці з Національної академії наук України пояснили, яке захворювання під час коронавірусу є найбільш небезпечним. Вчені зробили висновки в результаті аналізу статистики летальності в країні, передає 24 Канал.
Назвали найнебезпечнішу хворобу при коронавірусі - фото з відкритих джерел
В НАН повідомили, що людям з цукровим діабетом впоратися з коронавірусною інфекцією найважче. Ситуація погіршується, якщо до того ж це люди похилого віку.
За даними джерела, найбільшу ймовірність летальності має цукровий діабет (22%), а для людей у віці від 80 років — 46%.
Експерти також відзначили, що серцево-судинні захворювання під час COVID-19 характеризуються подвійно меншою летальністю. Значний відсоток серцево-судинних захворювань серед померлих в НАН пояснюють великою кількістю випадків інфікованих з цим супутнім захворюванням.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що малоймовірно, що упаковка харчових продуктів і самі продукти можуть переносити коронавірус. Про це йдеться в повідомленні Управління з контролю за продуктами і ліками США, Міністерства сільського господарства США і Центрів по контролю і профілактиці захворювань, передає CNN.
На даний момент, запевняють вчені, немає достовірних доказів того, що їжа або її упаковка пов'язані з передачею вірусу. FDA заявило, що Covid-19 — це респіраторне захворювання, що передається від людини до людини, на відміну від вірусів харчового походження, які можуть викликати захворювання людей через заражену їжу.
У матеріалі нашого видання також можна прочитати, які області України першими отримувати вакцину проти коронавірусного захворювання.
Новини