Головна Новини Здоров'я наше тіло Названі небезпечні симптоми раку кишечника
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі небезпечні симптоми раку кишечника

Розпізнати захворювання можна за такими характерними симптомами, як підвищене газоутворення і загальний дискомфорт в животі

24 грудня 2020, 19:39
Поділіться публікацією:

Медики попереджають: вісниками небезпечної хвороби можуть бути звичні багатьом болю в животі. Також рак кишечника може проявлятися такими симптомами, як діарея або запор.

Названі небезпечні симптоми раку кишечника

ФОТО: З відкритих джерел

Часто рак кишечника проявляється неспецифічними симптомами і діагностується він пізно, коли пухлина вже дала метастази.

Ознаки та симптоми раку кишечника: біль в животі, нудота, блювота, важкість в епігастрії, відрижка, відсутність апетиту, наявність в калі домішок стане першим виявленим симптомом раку кишечника на ранній стадії захворювання.

При раку товстого кишечника ознаки часто нагадують запальні захворювання. Хворі проходять під діагнозами коліт або ентероколіт. Медики попереджають: при будь-якому з цих симптомів потрібно пройти обстеження на онкозахворювання.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що найбільш небезпечними дослідники визнали з'єднання полібромовані дифеніловий ефірів, а також групи перфторалкільних і поліфторалкільних. На думку вчених, ці речовини здатні викликати не тільки перераховані вище захворювання, а ще й проблеми з серцем, хвороби щитовидної залози або безпліддя. Але найбільшу небезпеку вони представляють тому, що можуть спровокувати розвиток онкології, зокрема рак молочної залози або яєчників. Зазначені вище хімічні речовини використовуються при виготовленні зубних ниток, які присутні в щоденному догляді більшості людей. Також велику небезпеку несе ионол, який використовується не тільки в цьому засобі гігієни, а ще й у виготовленні відбілюючих зубних паст. Його надлишок також негативно позначається на здоров'ї і збільшує ризик розвитку раку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.lissod.com.ua/
comments

Обговорення


Новини