Головна Новини Здоров'я наше тіло Названі хвороби, які можна вилікувати плаванням
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі хвороби, які можна вилікувати плаванням

Плавання зміцнює здоров'я і сприяє довголіттю

13 січня 2021, 20:30 comments1474
Поділіться публікацією:

Плавання вважається найкращою фізичною активністю при різних захворюваннях. Заняття у воді виключають розтягування і перевантаження організму. На думку лікарів, за допомогою плавання можна позбутися від наступних недуг.

Названі хвороби, які можна вилікувати плаванням

при яких хворобах допомагає плавання (фото з відкритих джерел)

Неврози

Людям, у яких є проблеми з нервовою системою, необхідно регулярно відвідувати басейн, тому що вода знімає стрес, напругу, втому. Горизонтальне положення тіла, тиск води та ритмічні рухи сприятливо впливають на кровообіг. Також плавання сприяє хорошому і міцному сну.

Хвороби суглобів (остеохондроз, артрит, артроз)

При зануренні у воду навантаження на суглоби в рази знижується, тому людина відчуває полегшення, у неї розслабляються м'язи, знижується больовий синдром і активізується відтік лімфи. Плавання, при таких захворюваннях, як остеохондроз, артрит і артроз, є найоптимальнішим видом спорту.

Бронхіт і бронхіальна астма

При плаванні підвищується еластичність легенів, тренуються бронхи та альвеоли, тому заняття у воді допомагають людям, які страждають бронхо-легеневою патологією. Крім того, такий вид спорту необхідний пацієнтам, у яких є проблеми з пересуванням, а також для тих, хто потребує реабілітації після травм. Ще плавання допомагає при захворюваннях серця, при порушенні постави та грижі міжхребцевих дисків.

Нагадаємо, експерти розповіли, як привести себе в форму за допомогою плавання.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що інтенсивні та постійні навантаження в басейні допомагають спалювати калорії нітрохи не гірше, ніж під час бігу. Плавання з помірною швидкістю допомагає за годину спалити близько 420 калорій при вазі в 70 кілограмів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини