Головна Новини Здоров'я наше тіло Названо чотири головні причини втрати гостроти зору
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо чотири головні причини втрати гостроти зору

Експерти перерахували основні фактори, які можуть негативно вплинути на гостроту зору

29 квітня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

Порушення зору часто розвивається поступово і непомітно. Є низка звичок, які сприяють цьому процесу. Експерти розповіли, які повсякденні заняття можуть знизити гостроту вашого зору.

Названо чотири головні причини втрати гостроти зору

Гострота зору / фото: unsplash.com

Читання і перегляд відео в рухомому транспорті

Багато людей під час поїздки у транспорті читають книги або дивляться якісь ролики в інтернеті, але це дуже шкідливо для очей через сильне навантаження на шию і напруження очних м'язів, які втомлюються зосереджуватися на кожному слові або рядку.

Безконтрольне використання очних крапель

Експерти не рекомендують часто користуватися очними краплями. Їх потрібно застосовувати тільки за призначенням лікаря, а не коли заманеться.

Якщо ви таким чином знімаєте почервоніння, то незабаром може розвинутися звикання, а якщо потім ви різко припините користуватися краплями, то почервоніння стане страшним. Такі препарати призводять до підвищення внутрішньоочного тиску і погіршують зір.

Читання у темряві

Відмовтеся від читання в напівтемній кімнаті, тому що ваші очі будуть швидше втомлюватися. Читати, переглядати телефон або працювати за ноутбуком потрібно в кімнаті з рівномірним світлом, яке буде комфортним для очей.

Читання лежачи

Лікарі не рекомендують читати в лежачи, особливо на спині, тому що очам потрібно буде постійно пристосовуватися та фокусуватися на тексті. Це практично те ж саме, що й читати у рухомому транспорті.

Нагадаємо, деякі вчені вважають, що занадто яскраве синє світло від екранів моніторів і портативних пристроїв може зіпсувати зір і навіть призвести до сліпоти. Але чи так це насправді?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на погіршення гостроти зору впливає безліч чинників — від спадковості до повсякденних звичок, але можливо запобігти такому процесу. Для цього досить приділяти простим вправам по 3 хвилини у день.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини