Головна Новини Здоров'я наше тіло Найнебезпечніша реакція організму на алергени, що здатна призвести до смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

Найнебезпечніша реакція організму на алергени, що здатна призвести до смерті

Анафілаксія або анафілактичний шок є важкою, швидкою алергічною реакцією, яка може викликати труднощі з диханням

15 січня 2021, 13:44
Поділіться публікацією:

Багато різних алергенів — речі, які викликають алергічну реакцію — можуть викликати анафілактичну реакцію, включаючи укуси комах, лікарські препарати, а також деякі продукти харчування. Арахіс, яйця, коров'яче молоко, риба і молюски є загальними харчовими алергенами, які можуть викликати анафілаксію.

Найнебезпечніша реакція організму на алергени, що здатна призвести до смерті

Продукти - алергени. Фото: m.infox.ru

Симптоми та ознаки анафілаксії

Перші симптоми анафілаксії часто включають свербіж, печіння або поколювання в роті, губах і в горлі. Слизові оболонки в порожнині рота і горла можуть набухати, в результаті чого у людини виникають проблеми з ковтанням і диханням. Алерген може спровокувати астму. Також може виникнути набряк навколо очей, з'явитися узагальнений висип по всьому тілу у вигляді кропивниці.

Анафілаксія може впливати на кровообіг, тому шкіра стає блідою, холодною і пітною. Зниження кров'яного тиску призводить до частих серцевих скорочень і непритомності. Інші ознаки анафілаксії включають біль у животі, блювоту, діарею, судоми і млявість.

Анафілаксія може швидко перерости в небезпечний для життя стан, привести до проблем з диханням, недостатнього кровообігу і шоку. Пацієнт може втратити свідомість і опинитися в смертельній небезпеці, якщо лікування не розпочато негайно.

Лікування анафілаксії

Завжди телефонуйте в "Швидку допомогу" або негайно зверніться до свого лікаря, оскільки цей стан може швидко погіршитися і стати небезпечним для життя.

Люди, які раніше мали анафілактичні або інші серйозні алергічні реакції, повинні завжди мати при собі EpiPen (або дози адреналіну), який може бути введений при перших ознаках анафілактичного шоку. Адреналін є гормоном, який допомагає відкрити дихальні шляхи, покращує дихання і кров'яний тиск, і зменшує алергічну реакцію в організмі.

Раніше "Коментарі" писали, чому симптоми алергії можуть бути небезпечні для маленьких дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини