Головна Новини Здоров'я наше тіло Найефективніші способи захиститися від коронавірусу: їх всього три
commentss НОВИНИ Всі новини

Найефективніші способи захиститися від коронавірусу: їх всього три

Вчені озвучили 3 основні висновки

25 грудня 2020, 21:47 comments1112
Поділіться публікацією:

Новий науковий експеримент, який був опублікований в медичному журналі Lancet, показав, які методи є найбільш ефективними для захисту від коронавірусної інфекції.

Найефективніші способи захиститися від коронавірусу: їх всього три

Найефектніші способи захиститися від коронавірусу. Фото: unsplash

Після всіх проведених досліджень вчені озвучили 3 основні висновки:

Фізичне дистанціювання: можливість заразитися коронавірусом на відстані менше 1 метра становить майже 13 відсотків, в той час як відстань більше 1 метра знижує ризик до 2, 6 відсотків.

Маски для обличчя: ймовірність заразитися без носіння медичної маски становить 17,4 відсотка, тоді як носіння маски знижує ризики до 3 відсотків.

Захист очей: ймовірність заразитися без спеціального захисту для очей склала 16 відсотків, в той час як захисна маска, козирьок, захисні окуляри або окуляри знижують ризики до 5 з половиною відсотків.

Вченим довелося провести 172 обсерваційних дослідження в 16 країнах і на шести континентах, перш ніж зробити подібні висновки.

Професор первинної медико-санітарної допомоги в Оксфордському університеті Тріш Грінхал резюмує, що всі перераховані вище заходи є досить ефективними в боротьбі з COVID-19. Також не варто забувати про регулярне миття рук з милом. Незважаючи на те, що більшість знає про ці правила, не слід ними нехтувати. Адже небезпека ще не минула, додала Тріш Грінхал.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, вчені знайшли препарат для лікування коронавірусу. Експерти з Ізраїлю з'ясували, що препарат фенофібрат для зниження рівня жирів в організмі здатний значно полегшити симптоми COVID-19 і сам перебіг захворювання. Результати цього дослідження опубліковані в журналі EurekAlert.
Згідно зі словами вчених, коронавірус перешкоджає ефективному розщепленню жиру в легенях. І в такому випадку фенофібрат є досить ефективним, оскільки він був розроблений для боротьби з високим рівнем тригліцеридів (жирів) в організмі. Відзначається, що препарат вийшов на ринок ще в 1975 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини