Головна Новини Здоров'я наше тіло Науково перевірено ефективність різних масок від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Науково перевірено ефективність різних масок від COVID-19

Американські вчені з'ясували, що різні маски кардинально відрізняються один від одного ступенем ефективності

21 грудня 2020, 20:36
Поділіться публікацією:

Вчені з США провели кілька досліджень і з'ясували, наскільки ефективні різні типи масок для захисту від вірусу. Найбільший захист забезпечують, на думку американських вчених, респіратори N95 — 98%. За даними дослідження, кращі результати показують медичні вироби.

Науково перевірено ефективність різних масок від COVID-19

ФОТО: З відкритих джерел

Процедурні маски забезпечують від 38,5% до 80% захисту. Ефективність маски зростає з 38% до 60%, якщо максимально притиснути виріб на-віч, скріпивши вушні петлі. Хірургічні маски із зав'язками дають 71,4% захисту. З побутових масок самі ефективними виявилися двохслойні нейлонові маски: в залежності від наявності нетканої вставки, вони забезпечують від 74 до 79% захисту. Бавовняні бандани захищають всього на 50%, маски з поліестеру — майже 40%, маски з нетканого поліпропілену показали результат в 28,6%, а тришарові бавовняні — всього 26,5%.

Раніше видання "Коментарі" повідомляли, що вчені відзначають, що маски затримують тільки частину вірусів, які передаються крапельним шляхом. Якщо віруси потрапляють з димом або дрібні частинки, маска пропускає патогенні організми. В цьому випадку віруси залишаються в повітрі, попри те, що хвора людина вже давно пішла. Тому навіть у громадянина, який носить маску, є всі шанси заразитися коронавірусів. Ще одна серйозна причина, чому маски можуть бути неефективним, полягає в їх неправильному носінні. Згідно з британськими дослідженнями, до 85% жителів не перуть тканинні маски кожен раз після того, як використовували їх. 15% опитаних взагалі ніколи цього не робили. Одноразові маски також можуть носити по кілька разів, ігноруючи санітарні правила



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://apps.who.int/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини