Головна Новини Здоров'я наше тіло Нарколог розповів, як можна швидко кинути палити
commentss НОВИНИ Всі новини

Нарколог розповів, як можна швидко кинути палити

Кинути палити важко, але можливо

11 січня 2021, 21:40
Поділіться публікацією:

Паління є одним з найголовніших шкідливих звичок, і деякі люди впродовж багатьох років не можуть від неї позбутися. Лікар-нарколог Олег Зиков розповів, що допоможе розпрощатися з цією залежністю.

Нарколог розповів, як можна швидко кинути палити

як кинути палити (фото з відкритих джерел)

Фахівець відзначив, що для того, щоб кинути палити людина повинна змінити свій модуль поведінки, адже ця звичка може сформуватися через неправильний спосіб життя. Іншими словами, потрібно розібратися, чи пов'язано бажання палити з фізичною потребою або соціальною поведінкою.

Олег Зиков каже, що ці зв'язки потрібно порвати й в першу чергу важливо відмовитися від ситуаційної конструкції, яка провокує людину на вживання нікотину. Такий аналіз ситуації та усвідомленість цього процесу допоможе швидко подолати залежність.

Також лікар не рекомендує людям, які хочуть кинути палити, переходити на електронні сигарети, тому що вони зберігають рефлекс, пов'язаний з вживанням тютюну. По суті, людина не позбавляється від залежності, а може навіть ще більше шкодить своєму здоров'ю.

За словами Зикова, потрібно відсунути на другий план чинники, які провокують вас тягнутися в кишеню за пачкою сигарет.

Нагадаємо, вчені з'ясували, що куріння відразу після сну завдає здоров'ю потрійний удар. Така ранкова звичка може спровокувати розвиток трьох видів раку: легких, шиї та голови.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що така згубна звичка, як куріння збільшує ризик раку сечового міхура. Річ у тому, що шкідливі хімічні речовини, які людина вдихає під час куріння, мають властивість накопичуватися в сечі .В результаті цього сечовий міхур піддається впливу токсинів з високою швидкістю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини