Головна Новини Здоров'я наше тіло Набагато небезпечніший за COVID-19: що відомо про новий вірус Nipah та чому ВООЗ боїться нової пандемії у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Набагато небезпечніший за COVID-19: що відомо про новий вірус Nipah та чому ВООЗ боїться нової пандемії у світі

Природними носіями цього вірусу є плодоїдні летючі лисиці

8 вересня 2021, 23:50
Поділіться публікацією:

Новий небезпечний вірус Nipah, що бере свій початок в Індії, може стати справжньою загрозою для людства. Адже він швидко поширюється, може спровокувати не тільки нову пандемію, але й високу смертність від неї.

Набагато небезпечніший за COVID-19: що відомо про новий вірус Nipah та чому ВООЗ боїться нової пандемії у світі

Вірус Nipah дуже небезпечний (фото з відкритих джерел)

 Вірус виявили ще в 1999 році в Малайзії. Збудник небезпечної хвороби можуть носити плодоїдні летючі лисиці із Австралії, Бангладеш, Індії, Індонезії, Камбоджі, Китаю, Мадагаскару, Малайзії, Папуа-Нової Гвінеї, Таїланду і Східного Тимору. Поширювати хворобу можуть великі кажани. Науковці встановили, що тамтешні мешканці отримали новий вірус від домашніх тварин, зокрема, свиней, яких утримують вдома. Також збудник нової хвороби може бути в плодах, забруднених виділеннями криланів, які  споживає місцеве населення.

 Симптоми нового захворювання дуже схожі до інших вірусів. Хвороба може не проявляти себе, і  може призвести до  смертельного енцефаліту. Науковці стверджують, що хворий, інфікований вірусом Nipah, за дві доби може впасти в кому, пише ТСН.

 Інкубаційний період  триває від 4 до 45 днів.Симптоми смертоносного захворювання наступні: головний біль, жар, сонливість, утруднене дихання, дезорієнтація.

Надзвичайно висока смертність вирізняє це інфекційне захворювання. Вона може складати 40- 75 %. Хвороба блискавично поширюється, бо передається від тварин до місцевих жителів. Попередити спалах пандемії  людству буде непросто, бо поки ще немає від цієї напасті ні вакцин, ні інших медичних засобів. Про це вже говорять фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За словами виконавчого директора "Acess to Medicine Foundation" Джаясрі Айера, нова інфекційна хвороба, яка стрімкро росте, спонукає медиків і науковців до великої тривоги. 

"Nipah може спалахнути в будь-який момент. Наступна пандемія може бути стійкою до ліків", — наголосив пан Айера.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що небезпечний вірус Nipah знову активізувався в Індії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини