Головна Новини Здоров'я наше тіло На які частини тіла не варто наносити татуювання
commentss НОВИНИ Всі новини

На які частини тіла не варто наносити татуювання

Експерти розповіли, на яких частинах тіла не варто робити татуювання, тому що вони швидко зникнуть

8 серпня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

Багато людей покривають своє тіло татуюваннями, які асоціюються у них зі значущою подією або несуть певний посил. Але є ділянки тіла, на яких малюнки робити не бажано, тому що вони швидко втратять свій зовнішній вигляд.

На які частини тіла не варто наносити татуювання

Де не варто набивати татуювання. ФОТО: pexels.com // Marcelo Chagas

Експерти розповіли, що навіть найякісніший пігмент буде швидко вицвітати, якщо зробити його на пальцях, долонях, ступнях, ліктях, колінах, пахвах і ключиці. На цих ділянках шкіра оновлюється дуже швидко, тому татуювання зникне або перетвориться на розмиту пляму.

Наприклад, на кистях і пальцях рук дуже часто набивають малюнки, але ці ділянки тіла постійно піддаються впливу сонячних променів. Плюс до всього, ми регулярно миємо руки, шкіра швидше зношується і оновлюється, а це не сприяє збереженню малюнка у початковому вигляді. Те ж саме стосується ключиці, ліктя, колін і т.д.

Зазначимо, що татуювання небажано набивати поверх родимок, тому що через пігмент можна не помітити новоутворення. Також з обережністю вибирати місце для малюнка слід людям, у яких діагностовано псоріаз, акне, атопічний дерматит та інші шкірні захворювання.

Нагадаємо, що спалах коронавірусної інфекції знайшов відображення вже навіть у татуюваннях. Так, деякі іноземні ЗМІ опублікували фотографії "тату-шедеврів", присвячених китайській "лихоманці".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що з медичної точки зору татуювання на тілі — це те ж, що й шрами, тому наносити їх на шкіру лікарі категорично не рекомендують. Про це розповів німецький дерматолог Крістоф Лібіх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини