Головна Новини Здоров'я наше тіло На яке захворювання може вказувати денна сонливість
commentss НОВИНИ Всі новини

На яке захворювання може вказувати денна сонливість

Це захворювання найчастіше зустрічається у чоловіків

3 березня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Сонливість вдень — явище поширене, воно може виникнути з ряду різних причин. Але якщо ви виключили стрес, втому, недосипання та інші чинники, які  пояснюють такий стан, то можливо ви страждаєте рідкісним розладом. Про нього розповів лікар-сомнолог Михайло Полуектов.

На яке захворювання може вказувати денна сонливість

Чому хочеться спати вдень (фото з відкритих джерел)

За словами фахівця, якщо людину постійно днем хилить в сон, але при цьому вона добре спить вночі й не піддається стресу, тоді у неї гіперсомнія — неврологічний розлад, який є типовою ознакою нарколепсії. Таке захворювання вказує на те, що мозку не вистачає енергії, тому людина постійно відчуває слабкість, млявість, розбитість. Але є і більш рідкісні форми гіперсомнії, наприклад, синдром Клейне-Левіна. Це захворювання частіше зустрічається у чоловіків, але буває й у жінок. Воно характеризується повторюваними епізодами гіперсомнії (підвищеною сонливістю), гіперфагією (переїданням) і неадекватною поведінкою.

Відомо, що у хворих спостерігається сплутаність свідомості, дезорієнтація, занепад сил, апатія. Більшість пацієнтів скаржаться, що все навколо здається "не в фокусі", вони стають дуже чутливі до шуму і світла.

Сомнолог додав, що ця недуга зустрічається вкрай рідко і вельми загадкова, оскільки її причини та умови виникнення невідомі. За словами лікаря, головною причиною денної сонливості є порушення структури сну вночі: через мікропробудження людина не може нормально відпочити й відновити сили, тому вдень вона відчуває слабкість та втому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які прості поради допоможуть позбутися сонливості вдень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини