Головна Новини Здоров'я наше тіло На Волині зафіксували 12 випадків небезпечного захворювання: вражає шкіру та серце
commentss НОВИНИ Всі новини

На Волині зафіксували 12 випадків небезпечного захворювання: вражає шкіру та серце

Постраждали ті місцеві мешканці, які люблять активний відпочинок і були багато часу в лісі чи парку

29 вересня 2021, 22:20
Поділіться публікацією:

На Волині лікарі діагностували за перший місяць осені 12 випадків хвороби Лайма. Її викликають укуси кліща.  Про це інформує "Суспільне", посилаючись на інформацію медика Маневицької райлікарні Надії Юрчик.

На Волині зафіксували 12 випадків небезпечного захворювання: вражає шкіру та серце

Хвороба Лайма на Волині (фото з відкритих джерел)

 Волинян, які отримали від кліщів це небезпечне захворювання, реєстрували в містах Луцьку та Нововолинську, в населених пунктах Луцького та Маневицького районів.

 Здебільшого, як розповідає медик-інфекціоніст, постраждали  ті місцеві мешканці, які люблять активний відпочинок і були багато часу  в лісі чи парку. Збирали дари лісу чи просто гуляли. Для жителів Волині це притаманно, адже то чорниці спіють в лісі чи малина, а за кілька днів вже тихе полювання розпочинається. Саме так люди випадково можуть наразитись на небезпеку. Жителі сіл хочуть заробити на лісових дарах якусь копійку, а городяни теж поспішають туди, аби зібрати собі лісові трофеї.

Сама хвороба Лайма, вірніше її інфекційна патологія вражає шкірний покров, суглоби, завдає шкоди нервовій системі, опорно-руховому апарату  та серцю людини.

Зараз до медиків за допомогою приходить майже пів сотні волинян, яких вжалили кліщі.

Збудник цього захворювання активний з ранньої весни аж до пізньої осені, тоді, коли в природі  активно проявляють себе так звані іксодові кліщі. Тому заразитись цією хворобою від шкідників, які мешкають в траві чи інших місцях зелених зон можуть мешканці, які світловий день проводять в лісах, посадках, лісопарках. Важливо, що лише третина хворих пам’ятає, що їх вкусив кліщ.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на Волині в дитбудинку стався спалах COVID-19.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини