Головна Новини Здоров'я наше тіло На вихідних Землю накриє потужна магнітна буря: як поводитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально На вихідних Землю накриє потужна магнітна буря: як поводитися

Очікується, що вже 5 листопада потужний потік сонячного вітру зіткнеться з магнітним полем Землі.

3 листопада 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

Вчені стверджують, що вже цієї суботи, 5 листопада, ми відчуємо на собі вплив магнітної бурі, яка буде спровокована потужним потоком сонячного вітру, що зіткнеться з магнітним полем Землі.

На вихідних Землю накриє потужна магнітна буря: як поводитися

Потужна магнітна буря накриє Землю

Джерелом цього сонячного вітру є екваторіальна діра, зафіксована нещодавно в атмосфері Сонця.

Зазначається, що геомагнітна буря буде досить слабкою — її відносять до категорії G1.

Магнітні бурі класу G1 вважаються не особливо небезпечними і в більшості випадків такими, що не впливають на повсякденне життя людей.

На вихідних Землю накриє потужна магнітна буря: як поводитися - фото 2

У той же час сайт Мeteoagent, посилаючись на інформацію із супутникових систем TESIS, NOAA та наукових міжнародних метеорологічних лабораторій по всьому світу, повідомляє, що в суботу, 5 листопада, спостерігатиметься геомагнітна буря класу К-5, що прирівнюється до високого рівня впливу на організм людини.

На вихідних Землю накриє потужна магнітна буря: як поводитися - фото 3

Вплив магнітних бур на організм людини

Метеочутливість не є офіційним медичним діагнозом, проте люди з серцево-судинними захворюваннями та метеозалежні люди під час геомагнітних сплесків можуть відчувати занепад сил, головний біль, сонливість, апатію, запаморочення, безсоння, млявість, "стрибки" тиску, дратівливість.

Іноді у метеочутливих людей під час магнітних бур може наростати депресія та нервозність, загострюватися хронічні захворювання, "нити" та боліти суглоби та місця, в яких раніше були перелами або забиття.

Як пережити магнітну бурю

Під час геомагнітних сплесків експерти рекомендують знизити навантаження на організм, дотримуватися режиму сну (спати не менше 7 годин), бувати на свіжому повітрі, відмовитися від вживання кави, енергетиків та алкоголю, правильно харчуватися, уникати конфліктних ситуацій, пити достатню кількість очищеної води і завжди тримати напоготові аптечку (особливо, якщо у вас є хронічні захворювання).

Також бажано відмовитися від активних занять спортом і менше перебувати під прямим сонячним промінням, проте нетривалі прогулянки на свіжому повітрі все ж таки рекомендується не ігнорувати.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що названо найгірші продукти для дітей: Клопотенко розповів, що краще не готувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини