Головна Новини Здоров'я наше тіло Місць майже нема: волонтер розповіла про ситуацію в COVID-лікарнях Одеси
commentss НОВИНИ Всі новини

Місць майже нема: волонтер розповіла про ситуацію в COVID-лікарнях Одеси

Катерина Ножевнікова зазначила, що дуже складно знайти, куди можна госпіталізувати хворого

27 вересня 2021, 21:12
Поділіться публікацією:

В чотири рази за перший місяць осені збільшилась кількість людей, які захворіли на ковід  і потребують негайної госпіталізації в Одеській області. Вільних місць в медичних закладах вже немає. Про це інформує керівниця  благодійного осередку 

Місць майже нема: волонтер розповіла про ситуацію в COVID-лікарнях Одеси

В Одесі закінчуються місця в лікарнях (фото з відкритих джерел)

"Корпорація монстрів"  Катерина Ножевнікова в соціальних мережах.

За її словами, у відділеннях реанімації  вільних ліжок немає вже кілька днів. А потреба в них нагальна. Специфіка відділення, використання апаратури додають складностей. В будь-якому  приміщенні таке  рятувальне місце для ще одного пацієнта не обладнаєш. Всього на область і чимале місто лише чотири стаціонарні ковідні відділення.  В одному з медичних закладів важкій хворій тривалий час підшукували вільне місце. Інші медичні установи не отримали ковідні пакети. Кисень в наявності є.

Громадська активістка уточнила, що потрібно чимало коштів, щоб перемогти хворобу.  Лікарі вже складають списки затребуваних медикаментів і супутніх матеріалів. Хоча фінансувати це все має НСЗУ. Тому одеситка радить мати гроші на випадок хвороби, бо надії на те, що все це буде коштом держави немає. Як завжди, немає коштів. Людський фактор, теж має значення.  Бо окремі фахівці від медицини вже космічні витрати на ліки, перекладають на пацієнтів. Для прикладу, стверджує громадська активістка, забули придбати "Ремдисивир".  Одна пляшка  такого препарату вартує 3200 гривень.

Ще дві важливі проблеми згадує керівниця "Корпорації монстрів". Це  — щеплені пацієнти, які не набули імунітету від небезпечної хвороби.  І тому інфікуються. Жінка ще пише, що люди сподіваються, що вдома вилікуються, не поспішають до медиків, а перебіг хвороби від того лише ускладнюється. А далі немає де їх розмістити.

Одеситка називає це проблемою запізнілого звернення. Коли 38-річна хвора сама намагається подолати в 10-денний термін високу температуру, а результат — вже згоріло 80 легень. Ті самі помилки допускають  старенькі мешканці області. Виходжувати таких важких хворих лікарям дуже важко. Не завжди можна здолати ковід. А крайніми лишаються медики, які, мовляв,  не лікують. Тому  в такій ситуації шкода стареньких, яких в переповнених медичних закладах немає де прилаштувати.

 Разом з тим, жінка зазначає, що в кінці вересня кількість хворих, яка вимагає медичної допомоги в спеціалізованому закладі, у порівнянні з тим, як було на початку місяця, виросла в чотири рази.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у ВООЗ розповіли, скільки помирає людей нещеплених від коронавірусу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини