Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики з Канади порадили відмовитися від другої ін'єкції AstraZeneca: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики з Канади порадили відмовитися від другої ін'єкції AstraZeneca: що про це відомо

Лікарі отримали нові докази про змішане використання вакцин проти коронавірусу

18 червня 2021, 09:05
Поділіться публікацією:

У Канаді людям, які отримали перше щеплення вакциною AstraZeneca, лікарі радять робити другу ін’єкцію препаратами Pfizer або Moderna. Таке рішення фахівці прийняли, отримавши нові докази кращої імуннореакції від змішаного використання вакцин проти коронавірусу.

 Медики з Канади порадили відмовитися від другої ін'єкції AstraZeneca: що про це відомо

Вакцина від коронавірусу (фото з відкритих джерел)

 Такі рекомендації підготували у Національному дорадчому комітеті Канади з питань імунізації (NACI).

У повідомленні йдеться, що відтепер вакцина mRNA є пріоритетною для отримання 2-ї дози щеплення пацієнтам, які зробили першу ін’єкцію препаратом AstraZeneca/Covishield.

У NACI підтвердили та визнали, що два препарати Pfizer, Moderna є взаємозамінними. До слова, саме ця організація консультує владу Канади стосовно вакцинації громадян.

"Людям, які зробили перші щеплення mRNA-вакциною, потрібно запропонувати такий самий препарат для другої ін’єкції. Якщо ж вакцина недоступна, для завершення курсу вакцинації має використовуватися друга mRNA-вакцина", — йдеться у документі.

 Раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїх читачів про те, що у США препарати Pfizer і Moderna викликають хвороби серця у молодих чоловіків. Американський Центр контролю і профілактики захворювань промоніторив безпеку вакцин Pfizer і Moderna. У звіті йдеться, що вони справді викликають проблеми з серцем у чоловіків.

Після вакцинації у чоловіків від 12 до 24 років виникли кардіо-проблеми. В опублікованому матеріалі йдеться, що ці випадки почали траплятися  протягом одного тижня після отримання другої дози вакцини. Деяких людей навіть госпіталізували до лікарні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини