Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики розповіли від яких продуктів потрібно відмовитись, якщо болить горло
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики розповіли від яких продуктів потрібно відмовитись, якщо болить горло

З настанням зимових холодів у рази зростає кількість людей, що захворіли на ГРВІ. Для того щоб полегшити перебіг хвороби та знизити хворобливі відчуття у горлі рекомендуємо прислухатися до наших порад.

4 січня 2023, 02:40
Поділіться публікацією:

Основними ознаками простудного захворювання є нежить, кашель та хворобливі відчуття у горлі. Як виявилося, посилити біль у горлі здатне неправильне харчування та продукти/напої, які можуть посилити неприємні симптоми.

Медики розповіли від яких продуктів потрібно відмовитись, якщо болить горло

Біль у горлі/ Фото з відкритих джерел

Фахівці зазначають, що під час болю у горлі слід відмовитися від вживання тих напоїв та продуктів, які справді здатні посилювати подразнення хворого горла.

Отже, медики радять відмовитися від вживання наступних продуктів та напоїв, якщо у вас болить горло:

Цитрусові. Рекомендується під час хвороби уникати надмірного вживання свіжих апельсинів, лимонів, грейпфрутів та лаймів через їх високу кислотність. Збільшити болючі відчуття можуть також соки, морозиво та смузі, приготовані з цитрусовими складовими. Якщо ви переїдатимете цитрусові під час хвороби, то горло почне "дерти" ще більше, а ваш загальний стан може різко погіршитися.

Тверді сирі овочі. Під час хвороби віддавайте перевагу м'яким стравам: пюре, рагу, крем-супам, відвареним овочам тощо. Сира морква, огірок чи селера містять більше вітамінів, проте їх жорстка структура створюватиме додаткове навантаження на хворе горло.

Хрумкі закуски — сухарики, чіпси, горішки та крекери — виявляться дуже травмуючими для вашого горла і зможуть викликати сильний біль при ковтанні. Якщо дуже хочеться порадувати себе смачненьким, то печиво можна розчиняти в гарячому чаї або какао — це пом'якшить процес проковтування їжі.

Гостра та кисла їжа на час хвороби має бути виключена з раціону. Вона дратуватиме запалену ділянку горла і погіршуватиме ваш стан. Томатний сік, гострі приправи та соуси, консервацію та консерви залиште на потім.

Раніше "Коментарі" писали про те, яку зелень можна виростити взимку на підвіконні. Взимку, як ніколи, нам не вистачає вітамінів та свіжої, ароматної зелені. На допомогу приходить підвіконня, на якому, за бажанням, можна організувати цілий міні-город.

Читайте також: Несподівано: заморожені овочі та фрукти виявилися кориснішими за свіжі. У міжсезоння заморожені овочі та фрукти можуть стати відмінним джерелом вітамінів і макроелементів для нашого організму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини