Головна Новини Здоров'я наше тіло Медики назвали найсерйозніше ускладнення від COVID-19: які його симптоми
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали найсерйозніше ускладнення від COVID-19: які його симптоми

Наявність тромбів у глибоких венах може спричинити смерть людини

23 листопада 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

При  коронавірусній хворобі часто виникає одне з найсерйозніших її ускладнень – тромбоз.  В організмі людини формуються так звані тромби – згустки крові в судинах. Про це інформує в соціальних мережах відділ комунікацій МОЗ.

Медики назвали найсерйозніше ускладнення від COVID-19: які його  симптоми

Тромби можуть привести до смерті (фото з відкритих джерел)

Фахівці міністерства повідомляють, що найбільше ці згустки крові  формуються в глибокій вені ноги і переміщаються  кровоносними судинами, потрапляючи в легені. Наявність тромбів у глибоких венах може спричинити смерть людини.

Також лікарі перераховують симптоми цього захворювання. Про наявність згустків крові, або тромбів сигналізує біль або чутливість, яка відчувається в стегні або литці. Може бути набряк ноги чи щиколотки, почервоніння або зміна кольору тіла.

Наступними є симптоми тромбоемболії легеневої артерії: це, як правило задишка, біль у грудях, збільшується швидкість пульсу, може бути втрата свідомості.

 Фахівці міністерства нагадують про ті фактори  ризику, які ведуть до утворення тромбів. Це шкідлива для багатьох звичка  палити, вживання протизаплідних пігулок, малорухливий спосіб життя та ожиріння, часте вживання спиртних напоїв.

Науковці все частіше підтверджують те, що у хворих на ковід, порушуються функції згортання крові, що призводить до утворення смертоносних згустків крові. Вони підтверджують це проведеними науковими дослідженнями. Зокрема, констатують, що тромбоемболія легеневої артерії  є у більше половини померлих в результаті COVID-19.

 Зокрема, дослідження, які здійснили вчені із Франції та Нідерландів, засвідчили, що 30% пацієнтів, які важко перехворіли на коронавірус, мають тромботичні ускладнення.

Разом з тим, проблема утворення тромбів у хворих на COVID-19 ще досліджується, методи його лікування і профілактики доказові і відомі медикам.  

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що вчені назвали ефективний засіб боротьби з коронавірусом.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини