Головна Новини Здоров'я наше тіло Людям з надмірною вагою шкідливо бігати: чи правда це
commentss НОВИНИ Всі новини

Людям з надмірною вагою шкідливо бігати: чи правда це

Чи правда людям з великою зайвою вагою не можна бігати

26 вересня 2024, 14:05
Поділіться публікацією:

Багато людей з великою зайвою вагою цікавляться, чи безпечно для них займатися бігом. Існує поширена думка, що біг може бути шкідливим для суглобів та серцево-судинної системи людей з надмірною вагою. Проте, сучасні дослідження та рекомендації медичних організацій свідчать про те, що біг може бути безпечним і корисним, якщо дотримуватися певних правил. Як правильно та безпечно бігати, розповідає портал “Коментарі". 

Людям з надмірною вагою шкідливо бігати: чи правда це

Ілюстративне фото

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) наголошує на важливості фізичної активності для всіх людей, незалежно від їхньої ваги. Регулярна фізична активність допомагає знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, деяких видів раку та покращує психічне здоров'я. ВООЗ рекомендує дорослим займатися фізичною активністю принаймні 150 хвилин на тиждень з помірною інтенсивністю або 75 хвилин на тиждень з високою інтенсивністю.

Біг може бути безпечним для людей з великою зайвою вагою, якщо підходити до цього з розумом. Важливо починати з помірних навантажень і поступово збільшувати інтенсивність. Наприклад, можна почати з ходьби, поступово переходячи до бігу. Це допоможе уникнути перенавантаження суглобів та серцево-судинної системи.

Поради для безпечного бігу

Консультація з лікарем: Перед початком будь-якої нової фізичної активності, особливо якщо у вас є хронічні захворювання або значна зайва вага, важливо проконсультуватися з лікарем.

Поступове збільшення навантаження: Починайте з коротких пробіжок або швидкої ходьби, поступово збільшуючи тривалість та інтенсивність тренувань.

Правильне взуття: Використовуйте спеціальне взуття для бігу, яке забезпечує підтримку та амортизацію, щоб зменшити навантаження на суглоби.

Слухайте своє тіло: Якщо ви відчуваєте біль або дискомфорт, зменшіть інтенсивність або зробіть перерву. Важливо не перенавантажувати організм.

Змішування видів активності: Крім бігу, включайте в свій режим інші види фізичної активності, такі як плавання, їзда на велосипеді або силові тренування. Це допоможе уникнути перенавантаження одних і тих самих м'язів та суглобів.

Щоб тренування не зашкодили здоров'ю та допомогли позбутися зайвих кілограмів, важливо дотримуватися вказаних порад.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, як позбутися живота без дієт та тренувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини