Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі розповіли, чому Україна підходить не готовою до нової хвилі коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, чому Україна підходить не готовою до нової хвилі коронавірусу

Лікарі вказали на "прокол" з вакцинацією в Україні

13 серпня 2021, 08:28
Поділіться публікацією:

Світ активно готується до нової хвилі коронавірусу. Насамперед активно проводиться вакцинація населення, зокрема серед груп ризику, тобто людей у віці і людей з супутніми захворюваннями. Наприклад, в Ізраїлі прийняли рішення робити третю дозу вакцини, а у Франції ввели пропуска в усіх громадських місцях. Влада України не заперечує, що нашій державі теж доведеться пройти через третю хвилю коронавірусу. Як передає видання "Коментарі" портал "Обозреватель" поцікавився у лікарів, чи готова Україна до нового спалаху COVID-19?

Лікарі розповіли, чому Україна підходить не готовою до нової хвилі коронавірусу

COVID-19 Фото: birdinflight.com

Так лікар-епідеміолог Олексій Галімський заявив, що жоден фахівець не візьметься прогнозувати масштаби нової хвилі захворюваності в Україні, тому потрібно розуміти, що нас чекає найгірший сценарій, який багатьом здається нереалістичним, адже зараз начебто немає причин для паніки та хвилювання. Галімський зазначив, єдине, що можна припустити, що основний відсоток тих, хто вакцинується повинен перенести хворобу без ускладнень. І ось тут ми підходимо до головного питання — вакцинованих в Україні дуже мало. За останніми даними прищепилося близько 7 млн осіб. А дві дози отримало і того менше — лише 2,5 млн. Для порівняння варто сказати, що жодна країна ЄС не має такі низькі темпи вакцинації, як Україна. В середньому в ЄС провакциновано вже не менше 50% населення. До осені залишилося вже зовсім недовго і немає підстав говорити, що Україна зможе прищепити половину населення в 40-мільйонній країні.

Лікар-епідеміолог Андрій Александрін також вважає, що основні проблеми в України будуть пов'язані з низькою активністю вакцинації. У нас люди у віці провакциновані тільки на 17%. Тому, коли новий штам "Дельта" набере обертів ми будемо мати значний стрибок зростання захворюваності. За темпами вакцинації, на жаль, Україна є країною третього світу.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" — ВООЗ почала експерименти з новими препаратами від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини