Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі розповіли, чому не варто ковтати морську воду
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі розповіли, чому не варто ковтати морську воду

Спека сприяє поширенню інфекції

14 серпня 2021, 04:03
Поділіться публікацією:

Морська вода часто стає розсадником мікроорганізмів, які викликають типове морське захворювання — ротавірусний гастроентерит. Тому наковтатися морської води під час купання не тільки неприємно, а ще й небезпечно.

Лікарі розповіли, чому не варто ковтати морську воду

Купання (фото з відкритих джерел)

Отже, морська вода має досить велику кількість бактерій, вірусів та іншої мікроскопічної живності всіх мастей. Зараження відбувається, коли ви ковтаєте морську воду. Мікроб дрімає в організмі людини деякий час (1-3 дні) і тільки потім починає діяти, пише tengrinews.

До того ж зараз дуже змінився клімат, літо стало дуже жарким. Спека провокує поширення інфекції. Зараз їх дуже багато у воді. Лікарі чітко бачать, як кількість пацієнтів з кишковими інфекціями, коли на вулиці спекотно, і як ця кількість зменшується при похолоданні.

До температури 24 градуси за Цельсієм мікроби не надто активно розмножуються, тому концентрація їх невелика і не особливо небезпечна для здоров'я. Але, наковтавшись теплої, наприклад, єгипетської водички, ви маєте всі шанси провести залишок відпустки у боротьбі з діареєю.

Нагадаємо, відпочивальників у курортному містечку Бердянськ просять деякий час утриматися від купання на пляжах у зв'язку з виявленою інфекцією, передає РБК-Україна, посилаючись на пресцентр ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області. Як виявилося, під час проведення певних лабораторних досліджень у пробах води в Бердянську знайшли високу концентрацію збудників інфекційних хвороб. У зв'язку з цим відпочивальників курорту попросили поки утриматися від купання в морі.

Спеціалісти заявляють, що нехтування правилами безпеки в цій ситуації може призвести до виникнення і поширенню різних інфекційних хвороб як серед городян, так і серед приїжджих туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини