Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі перерахували тривожні симптоми після вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі перерахували тривожні симптоми після вакцинації

У МОЗ докладно розповіли про симптоми, які виникають після щеплення

16 липня 2021, 16:02
Поділіться публікацією:

Медики розповіли про побічні реакції організму після щеплення від коронавируса. Адже деякі симптоми можуть викликати занепокоєння. Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Лікарі перерахували тривожні симптоми після вакцинації

Вакцинація проти коронавірусу (фото з відкритих джерел)

У відомстві назвали серйозні симптоми, за наявності яких негайно слід звертатися до лікарів. Деякі з них швидко проходять, адже є природною реакцією організму людини на препарат.

На думку фахівців, до симптомів, які швидко проходять і не повинні викликати серйозного занепокоєння у пацієнтів, можна віднести почервоніння, біль, набряк в місці уколу, лихоманку, біль в м'язах, суглобах, животі, головний біль, збільшені лімфатичні вузли. А ще нудоту, слабкість, безсоння і запаморочення.

Крім цього, фахівці розповіли чого категорично не можна робити після щеплення. Зокрема українцям не радять збивати високу температуру тіла, займатися самолікуванням, наприклад, приймати антибіотики.

Крім того, у пацієнтів, які нещодавно зробили ін'єкцію препарату проти коронавірусу, може з'явитися алергічна реакція. Лікарі кажуть, що зазвичай вона проявляється відразу, тому медики просять почекати 15-30 хвилин, щоб за необхідності встигнути надати пацієнтові допомогу.

У МОЗ також розповіли, які побічні ефекти викликають занепокоєння. І якщо пацієнту стає гірше, потрібно негайно звертатися до лікаря.

Так, небезпечними симптомами є судоми, втрата свідомості, блювання, висип на тілі, сильні болі, температура вище 38, заплутана мова.

Медики пояснюють такі симптоми ознаками інших захворювань, які просто співпали за часом з вакцинацією.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що в Міністерстві охорони здоров'я розповіли, коли будуть вакцинувати дітей від коронавируса.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини