Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Проблема втрати зору турбує мільйони людей. І багато людей з дитинства знають, що потрібно їсти моркву, щоб зберегти зір. Однак морква не кращий вибір. Лікарі назвали поширені продукти, які допоможуть зберегти здоров'я очей.
Зір. Ілюстративне фото
Експерти вважають, що зберегти зір можна, змінивши раціон і звички, пише видання Daily mail.
Лікар та дієтолог Емма Дербішир, як пише видання, порадила для підтримки хорошого зору, вживати яйця.
За словами лікаря, мінерал цинк також має вирішальне значення для здоров'я очей, оскільки він підтримує сітківку, яка допомагає сприймати світло. Цинк можна знайти в червоному м'ясі, а також в устрицях та горіхах.
Вона також радить вживати жирну рибу, таку як сардини або тунець, принаймні раз на тиждень, щоб підтримувати сітківку ока, оскільки вона містить високий рівень докозагексаєнової кислоти (ДГК) – ключової поживної речовини для здоров'я очей.
За словами експертів, зберегти здоров'я очей допоможе і вживання цільнозернових вуглеводів. Заступник оптометриста Франческа Маркетті пояснює: “Вони містять вітамін Е, жиророзчинний антиоксидант, який сприяє захисту клітин від оксидативного стресу. Крім того, цільнозернові продукти також містять мінерал цинк”.
Експерти також рекомендують вживати листову зелень та фрукти, такі як апельсини.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що вчені назвали вакцину проти Covid-19, яка “вбиває” очі та призводить до втрати зору.