Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі назвали найгірший час для вживання алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали найгірший час для вживання алкоголю

Алкоголь негативно впливає на роботу організму

17 січня 2021, 21:10 comments1868
Поділіться публікацією:

Мабуть, кожен знає про те, що зловживати спиртними напоями не варто, інакше можна спровокувати серйозні проблеми зі здоров'ям. Крім того, за словами лікарів, алкоголь по-різному впливає на організм людини, в залежності від часу доби. Коли він нього краще відмовитися?

Лікарі назвали найгірший час для вживання алкоголю

коли не варто вживати алкоголь (фото з відкритих джерел)

Фахівці підкреслили, що алкоголь згубно позначається на здоров'ї, особливо, якщо його вживати часто й у великій кількості. Спиртні напої погано впливають на роботу серцево-судинної, травної та нервової систем, а ще вони знижують імунітет, що особливо небезпечно в зимовий час, на тлі пандемії.

Лікарі відзначили, що алкоголь не варто вживати в першій половині дня, тому що він призводить до сонливості, млявості, втоми. У людини пропадає бажання працювати, тому що її концентрація уваги порушується. Експерти кажуть, що якщо з якихось причин вам довелося випити днем, то варто зупинитися на одній порції, а потім протягом дня пити багато води, бажано з лимоном.

Не рекомендується вжити спиртне, коли нудно, адже можна знайти й куди більш приємне і корисне заняття. Також не захоплюйтеся міцними напоями при стресі, тому що вони не знімають напругу, а лише погіршують ситуацію. Крім того, відмовтеся від алкоголю перед сном — він не сприяє гарному нічному відпочинку, а навпаки, робить сон переривчастим і неспокійним.

Нагадаємо, нутриціолог Світлана Нікітчук розповіла, чи можна поєднати здоровий спосіб життя та алкоголь.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи правда, що перед вживанням алкогольних напоїв варто прийняти активоване вугілля, щоб вранці не було похмілля?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини