Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікарі навчились лікувати наслідки інфаркту за допомогою препарату для онкохворих
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі навчились лікувати наслідки інфаркту за допомогою препарату для онкохворих

Нову властивість препарату, яким лікують онкохворих, довели вчені з Кембриджського університету

9 вересня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Лікарі навчились лікувати наслідки інфаркту за допомогою препарату для онкохворих

Профілактика інфаркту, фото із відкритих джерел

Препарат, який зазвичай призначається для лікуваннях онкологічних захворювань може сприяти відновленню організму після інфаркту. До такого висновку дійшли дослідники із Кембриджського університету. Про це повідомляє медичне видання "Країна здоров’я".

Препарат під назвою алдеслейкін  захищає сердце за рахунок збільшення кількості білих клітин у крові. Раніше лікарі використовували цю властивість алдеслейкіну для ліквідації  злоякісних клітин в організмі хворих на ракові захворювання нирок та шкіри.

Користь алдеслейкіну для серця взялися довести англійські дослідники, які спочатку випробовували ефект від алдеслейкіну на мишах, а потім в ході експерименту досліджували стан 60 пацієнтів, які раніше перенесли інфаркт, а після цього почали приймати вказаний препарат.  

Лікарі зазначають, що це спостереження може дати новий поштовх у розробленні програм реабілітації після інфарктів, а також поновити підхід до профілактики первинних і повторних інфарктів.

Нагадаємо, що дивовижними властивостями, які дозволяють убезпечити людський організм від інсультів та інфарктів, наділена оливкова олія. Цей продукт, якщо він високої якості, містить водночас різні вітаміни, мікроелементи й оксиданти. Окрім того, регулярне вживання оливкової олії стабілізує артеріальний тиск.

Також "Коментарі" повідомляли, що за даними вчених Інституту глобальної охорони здоров'я Джорджа, зменшення рівня вживання кухонної солі та збільшення в раціоні продуктів, котрі містять багато калію значно мінімізують риски інсультів та інфарктів, і як наслідок значно знижають рівень смертності від серцево-судинних захворювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини