Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар розповів, скільки українців мають захист від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповів, скільки українців мають захист від COVID-19

Лікар розповів про статистику коронавірусу в Україні

4 вересня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Небезпечний штам ковіду "Дельта" поки не поширюється так швидко регіонами нашої країни, як це відбувається у Європі. Тобто, про спалах не йдеться. Аргументовано інформує про це лікар зі Львова Тарас Жиравецький у соціальних мережах.

Лікар розповів, скільки українців мають захист від COVID-19

Коронавірус в Україні (фото з відкритих джерел)

Медпрацівник навів статистику і повідомив обнадійливу інформацію, що 4 мільйони співвітчизників отримали дві дози щеплення, а це — 20% працездатних громадян, 50% жителів стійко перенесли хворобу. Це означає, що 60-70% громадян мають надійний захист від коронавірусної інфекції.

"У нас вже 4 мільйони дорослих українців отримали дві дози вакцин, це приблизно 20% дорослого населення. Ще 40-50% дорослого населення вже перехворіло. Тому майже 60-70% населення вже має захист від важкого ковіду! А це дуже хороші новини", — підсумував він.

Інфекціоніст зі Львова заявив, що на порозі наступання важкого ковіду найбільше потрібно забезпечити медичні установи швидкими тестами та організувати ізоляцію хворих, щоб не переповнювати лікарні та медична система не була перевантажена.

У коментарях читачі висловили сумніви у статистиці, яку назвав лікар.

"Ви пишете, що перехворіло 40-50% дорослого населення. Але всі знають, що коли в родині хворіє один, то інші тести не здають. І так все ясно. Мабуть, я думаю, що цифра явно занижена. А якщо врахувати, що тести не зовсім правдиві", "Не згоден, що вакцинованих і тих, хто перехворів, варто плюсувати. Адже вакциновані... якраз ті, хто хворів, тобто ті, хто повторно ковіду не хочуть", "Думаю в кількості вакцинованих велика кількість тих, хто перехворів, тому захищені менше ніж 60-70%. Той, хто хворів, розуміє, що краще не жартувати, але вакцинуватися", — написали користувачі соціальної мережі.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло, що в МОЗ назвали вакцину від коронавірусу, яку визнають багато країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини