Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар розповіла, яким градусником найкраще вимірювати температуру
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, яким градусником найкраще вимірювати температуру

Краще відмовитися від використання ртутних градусників, впевнена фахівець

16 жовтня 2020, 16:28
Поділіться публікацією:

Лікар-терапевт Ольга Кошубіна розповіла, яким термометром найкраще вимірювати температуру. Бо не всі прилади покажуть вам точний результат, передає видання lenta.

Лікар розповіла, яким градусником найкраще вимірювати температуру

Яким градусником найкраще вимірювати температуру. Фото: unsplash

Спеціаліст впевнена в тому, що ртутні градусники є не зовсім надійними, тому краще віддати перевагу іншим пристроям. Наприклад, придбати інфрачервоний термометр у вигляді спеціальних смужок, які потрібно клеїти на лоб. Або ж є одноразові пластикові вимірювальні термометри, які виглядають як соски для малюків. Але найкраще використовувати градусник, який буде "пищати" після того, як виміряє температуру, каже експерт.

"Не всі знають, що після звукового сигналу діставати термометр не слід, потрібно почекати пару хвилин. Про це пишуть виробники в інструкції, але у людей, як правило, спрацьовує рефлекс: раз запищало, треба відразу дивитися. Найкраще почекати пару хвилин після звукового сигналу, щоб переконатися в точності результату", — підсумувала Ольга.

Проте, лікар зазначила, що практично кожен прилад має певні плюси і мінуси, тому краще визначити індивідуально для кожного, яким термометром користуватися.

Раніше "Коментарі" розповідали про цікавий факт про ртутний градусник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини