Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар назвав органи, по яким б'є гіпертонія
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвав органи, по яким б'є гіпертонія

Лікар Олександр М'ясников розповів, які органи найчастіше стають мішенями для гіпертонії й страждають від її наслідків

1 червня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Артеріальна гіпертонія — широко поширене у світі захворювання, яке може привести до серйозних наслідків, якщо не вживати ніяких заходів. Лікар Олександр М'ясников назвав органи, які найбільше страждають від цього стану.

Лікар назвав органи, по яким б'є гіпертонія

По яких органах тіла б'є гіпертонія (фото з відкритих джерел)

Гіпертонія (підвищений тиск) погіршує загальне самопочуття і заважає людині вести звичний спосіб життя. Якщо такий стан вам турбує регулярно, тоді варто звернутися до фахівця і пройти обстеження. Це важливо зробити, оскільки захворювання б'є по важливих органах нашого тіла.

За словами фахівця, проблеми із зором є однією з ознак, яка вказує на гіпертонію. Артеріальний тиск збільшується, кров у великій кількості надходить в мозок, а це негативно відбивається на зоровій системі. Можуть з'явитися "мушки" в очах, розмитість та пелена.

Крім цього, під загрозою перебувають нирки та серце. Коли тиск постійно скаче, у людини збільшується ризик розвитку серцево-судинних захворювань і порушується робота нашого "внутрішнього" фільтра — нирок.

Нагадаємо, що боротися з гіпертонією можна за допомогою добре відомого продукту, який можна знайти в будь-якому супермаркеті. Ефективність цього засобу була доведена вченими. Йдеться про звичайний томатний сік, який володіє багатьма властивостями.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мільйони людей страждають гіпертонією, але лише одиниці приділяють цьому захворюванню належну увагу. А через те, що ця тема обросла численними домислами та теоріями, лікувати розлад стало ще важче. Лікар-кардіолог вирішила розвінчати найпопулярніші міфи про гіпертонію, яких звикли вірити люди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини