Головна Новини Здоров'я наше тіло Лікар-імунолог розповів, які симптоми після щеплення від COVID-19 є нормою
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар-імунолог розповів, які симптоми після щеплення від COVID-19 є нормою

Лікар розповів про симптоми після щеплення

17 серпня 2021, 14:11
Поділіться публікацією:

Про симптоми, які можуть з’явитись в пацієнта, після того, як він вакцинувався від ковіду, інформує українське МОЗ. За  звичай це – біль в голові, нудота або лихоманка. Громадянин не повинен турбуватись, адже це нормальна реакція організму на ін’єкцію захисту. Консультацію з приводу цього надає співвітчизникам у соціальній мережі Facebook практикуючий медик Федір Лапій .

Лікар-імунолог розповів, які симптоми після щеплення від COVID-19 є нормою

Лікар розповів про симптоми після вакцинації (фото з відкритих джерел)

 Лікар-імунолог  дає свої важливі поради.

 "На вакцинацію від коронавірусу виникають певні реакції. Як правило, вони є легкими і проявляються деякими симптомами", — написав Лапій.

За його словами, не потрібно хвилюватись та панікувати, якщо ви спостерігаєте такі симптоми, як  почервоніння, біль і набряк в місці уколу, вас лихоманить чи знобить. Також може бути головний біль, біль в м'язах або суглобах, біль в животі чи нудота.

Вакцинований також може відчувати постійну стомлюваність, сонливість, або навпаки безсоння, ще запаморочення. Фахівець говорить, що всі перераховані симптоми зникнуть за два — три дні.

Якщо  симптоми не минають і вакцинований пацієнт   почуває себе гірше, потрібно йти на прийом до медиків.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що головний санлікар розповів, коли чекати новий спалах коронавірусу в Україні. Головний санлікар України Ігор Кузін, вже у жовтні цього року очікується підвищення кількості хворих на коронавірус.  За словами головного санлікаря, спалах коронавірусу може статися і раніше, але цього можливо уникнути завдяки збільшенню кількості людей, які вакцинуються. Таким чином ми можемо отримати менші наслідки для системи охорони здоров'я та здоров'я людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини