Головна Новини Здоров'я наше тіло 7 звичних продуктів, які шкодять нашим зубам
commentss НОВИНИ Всі новини

7 звичних продуктів, які шкодять нашим зубам

Варто мінімізувати вживання деяких продуктів аби зберегти здоровий стан зубів

9 грудня 2020, 15:40
Поділіться публікацією:

Харчові продукти, які ми споживаємо, впливають на здоровий стан ротової порожнини. 

7 звичних продуктів, які шкодять нашим зубам

7 звичних продуктів, які шкодять нашим зубам. Фото: zoom.me

Щоб уникнути проблем із зубами, варто переглянути свій раціон та скоротити споживання звичних продуктів, які шкодять зубній емалі та яснам. Які це продукти, читайте нижче.

1. Вуглеводи

Цукор — найулюбленіша їжа бактерій. Якщо ми вживаємо занадто багато солодкого, ми створюємо всі умови для існування та розмноження  патогенної мікрофлори. Тому варто інколи відмовляти собі в фастфуді, газованих напоях та улюблених смаколиках.

2. Фруктові кислоти

Хоч фрукти та вважаються корисними, деякі з них пошкоджують емаль. Зокрема це цитрусові. Аби мінімізувати шкоду від фруктових кислот, використайте жуйку або сполосніть рот водою. Ці дії спровокують виділення слини, яка нормалізує кислотний баланс. Якщо ж ви любите соки та фреші, краще пити їх через трубочку аби не зачепити емаль. 

3. Напої з барвниками

Сюди відноситься кава, червоне вино, чай, напої яскравого кольору. Від зловживання цими продуктами, емаль починає жовтіти. Після того, як випили щось з цього переліку, сполосніть рот водою.

4. Алкоголь

Весь алкоголь зменшує роботу слинних залоз. Саме тому ми починаємо відчувати сухість в роті після кількох ковтків. Якщо слина не вироблятиметься, порушиться  кислотно-лужний баланс в роті. Це спровокує розмноження бактерій.

5. Їжа з великою різницею температур

Не варто поєднувати холодне з гарячим. Різкий перепад температури продуктів призводить до появи мікротріщин на зубах, які викликатимуть різкий біль. 

6.Хрусткі перекуси

Інколи, коли у нас немає часу, ми їмо снеки, які не дуже корисні для наших зубів. Ці тверді продукти дряпають емаль. Пізніше зуби стануть надчутливими та болюче реагуватимуть на температури та дотики язиком.

7. Неякісна вода

Вода з домішками, особливо з високим вмістом фтору, може призвести до порушення структури емалі. Аби уникнути цієї проблеми варто здати воду, яку п'єте, на аналіз. Якщо у ній є домішки, встановіть фільтр або купуйте бутильовану воду.

Сайт “Коментарі” також радить прочитати, як випадання зубів впливає на тривалість життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини