Головна Новини Здоров'я наше тіло 5 загальних генітальних проблем у немовлят
commentss НОВИНИ Всі новини

5 загальних генітальних проблем у немовлят

Огляд п'яти найпоширеніших генітальних проблем, що зустрічаються у малюків

4 січня 2021, 16:11
Поділіться публікацією:


5 загальних генітальних проблем у немовлят

Фото: telegraf.com

Крипторхізм (неопущення яєчок)

Яєчка розвиваються в черевній порожнині хлопчика і спускаються в мошонку протягом останніх декількох тижнів до народження або незабаром після народження. Однак іноді одне або обидва яєчка не стають на свої місця — крипторхізм. У деяких випадках яєчка можуть опуститися, але паховий канал не повністю закривається, і яєчка продовжують рухатися назад і вперед між черевною порожниною і мошонкою. Крипторхізм зустрічається майже у одного з 100 хлопчиків при народженні і частіше зустрічається у недоношених хлопчиків.

Пахова грижа

Ускладнення відкритого пахового каналу. Черевна тканина (така як петля кишечника) може переміститися в отвір, викликаючи хворобливу опуклість в паховій області дівчинки або хлопчика, що ви можете спостерігати під час зміни підгузників. Пахові грижі можуть з'являтися в будь-якому віці та частіше зустрічаються у хлопчиків, ніж у дівчаток.

Водянка яєчка (гідроцеле)

Коли паховий канал хлопчика повністю не закривається, рідина з черевної порожнини може збиратися в мошоночному мішку. Це не викликає больових відчуттів, але яєчка дитини можуть виглядати опухлими. Якщо водянка яєчка не зникла сама по собі, лікарі рекомендують хірургію після першого дня народження малюка, щоб злити рідину і закрити прохід.

Інфекція сечових шляхів (ІМП)

Надмірний ріст бактерій в сечовому тракті. У перший рік життя інфекція частіше зустрічається у хлопчиків, тому що крайня плоть може затримувати бактерії. У дівчаток також зустрічається ІМП, оскільки уретра та анус близькі один до одного по жіночої анатомії. Незрозуміла висока температура є єдиним симптомом даної інфекції. Ви також можете помітити неприємний дивний запах від сечі, незрозумілу дратівливість малюка, погане харчування або блювоту.

Зрощення статевих губ

Складки шкіри перед піхвою можуть зростатися - адгезія. Це може статися після того, як шкіра стає вологою і роздратованою (можливо, в результаті підгузника). Адгезії можуть відрізнятися за розміром, рідко болючі та зазвичай не зупиняють потік сечі. Не намагайтеся відклеїти шкіру самостійно! Проблема, як правило, вирішується сама по собі й, безумовно, зникає, коли виробляється естроген в період статевого дозрівання. Якщо у вашої дитини проблеми з сечовипусканням або часто виникають ІМП, ваш педіатр може порекомендувати крем з естрогенами або, в окремих випадках, хірургію для відділення спайок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини