Головна Новини Здоров'я наше тіло 5 способів перехитрити мігрень
commentss НОВИНИ Всі новини

5 способів перехитрити мігрень

Мігрень вражає в три рази більше жінок, ніж чоловіків, і найбільш поширена у віці від 30 до 40 років

11 листопада 2020, 14:28
Поділіться публікацією:


5 способів перехитрити мігрень

Фото: Depositphotos

Дослідження показали, що більшість жінок, які страждають на мігрень, визнають, що через головний біль вони не можуть бути активні настільки, як їм хочеться. Багато батьків, які відчувають мігрень, бояться і навіть уникають сімейних виїздів — наприклад, сонячний день на пляжі (занадто яскравий) або концерт (занадто гучний), що може викликати напад головного болю.

Визначте причини

Мігрень може бути викликана всім, починаючи від сиру і червоного вина до погодних умов і певних запахів. Більш того, "мозок мігрені" є гіперчутливим, тому нерегулярний сон або прийом їжі, а також епізоди стресу можуть спровокувати новий напад болю.

Налаштуйте свій спосіб життя

Недавнє дослідження показало, що хороший сон, фізичні вправи, правильне харчування і гідратація здатні зменшити частоту мігрені приблизно на 50%.

Запасіться правильними ліками

На сьогодні поки ще ніхто не винайшов чарівні ліки проти мігрені, тому важливо персоналізувати свій режим прийому ліків. Такі безрецептурні болезаспокійливі засоби, як ібупрофен або аспірин, можуть зменшити головний біль, але багато людей бачать кращі результати від класу ліків, що відпускаються за рецептом.

Плануйте заздалегідь

Фахівці рекомендують завжди мати під рукою "набір мігрені", наповнений усіма основними інструментами проти головного болю — ліками, пляшкою з водою, пакетом льоду, імбирними льодяниками від нудоти і маслом м'яти.

Спробуйте альтернативне лікування

Голковколювання є нешкідливим і навіть корисним: численні дослідження показують, що такий метод здатний зменшити частоту нападів мігрені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини