Головна Новини Здоров'я наше тіло 7 причин для термінового виклику лікаря
commentss НОВИНИ Всі новини

7 причин для термінового виклику лікаря

Поради медичних експертів про те, який стан здоров'я є нормою, а які симптоми вимагають негайної консультації сімейного лікаря

8 лютого 2021, 10:58
Поділіться публікацією:

Під час перших місяців після пологів у батьків може виникати багато питань, особливо коли мова заходить про здоров'я вашої дитини.

7 причин для термінового виклику лікаря

Виклик лікаря. Фото: puls.ua

Висока температура у маленької дитини

Якщо вашій дитині менш як 2 місяці, а її ректальна температура 37,7 С і вище, дитина може відчувати себе набагато гірше, ніж здається.

"У немовлят зазвичай не проявляється багато симптомів, але при цьому у них може швидко розвинутися серйозна бактеріальна інфекція, оскільки їх імунна система ще незріла" — говорить Сью Хаббард, доктор медицини і педіатр в Далласі.

Постійний кашель

Коли ваша дитина починає кашляти так сильно, що у неї трапляється задишка, або малюк просто не може зупинитися, захлинаючись кашлем — у нього може бути напад астми, що вимагає негайної медичної уваги з боку лікаря. 

"Вірусна хвороба може викликати астматичні симптоми у дитини в будь-якому віці, навіть у новонародженого", — говорить Мері Еллен Ренна, педіатр в Нью-Йорку.

Висип у вигляді плоских червоних точок поряд з лихоманкою

Якщо у малюка розвивається висип, який виглядає як крихітні червоні точки, і у нього також є висока температура — це може свідчити про серйозну бактеріальну інфекцію, таку як менінгіт. Ці точки, звані петехії, залишаються червоними при натисканні на них пальцем (інші висипання, як правило, стають блідими на мить, коли ви натискаєте на них, а потім колір повертається).

Сильна блювота

Якщо ваша дитина неодноразово блює — навіть тоді, коли у шлунку вже нічого не залишилося — це може бути симптомом харчового отруєння. Негайно викличте лікаря, якщо ваша дитина блює кров'ю, або якщо блювота має зеленувато-жовтий колір.

Кульгавість поряд з лихоманкою або неможливість ворушити кінцівкою

Якщо ваша дитина не може стояти на одній нозі, у неї раптово підвищується температура тіла — це може сигналізувати про наявність серйозної інфекції всередині коліна або тазостегнового суглоба. Якщо ваша дитина не може ворушити зап'ястям, ногою або плечем, можливо, це перелом.

Удар головою

Якщо ваша дитина при падінні вдарилася головою і втратила свідомість — дзвоніть в "Швидку допомогу" негайно! Якщо малюк блює та  здається сонним або дезорієнтованим, з носа або вуха тече будь-яка прозора рідина — дзвонити лікареві необхідно відразу ж.

Зміни калу

Якщо кал вашої дитини виглядає як виноградне желе, у дитини може бути серйозний стан під назвою інвагінація кишечника. Кривава діарея може вказувати на харчове отруєння або бактеріальний гастроентерит.

Раніше "Коментарі" писали, чи дійсно клітковина так важлива для дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини