Головна Новини Здоров'я наше тіло 5 причин, чому ви повинні міняти постільну білизну щотижня
commentss НОВИНИ Всі новини

5 причин, чому ви повинні міняти постільну білизну щотижня

Хоча більшість із нас розуміє про важливість регулярного прання простирадла та подушок, багато хто й не підозрює, чим загрожує несвоєчасне прибирання ліжка. Спойлер: щоночі ваше тіло втрачає близько 15 мільйонів клітин шкіри, які привертають пилових кліщів, а одне з досліджень довело, що в типовій подушці живе до 16 різних видів грибків!

14 жовтня 2020, 15:44 comments1848
Поділіться публікацією:


5 причин, чому ви повинні міняти постільну білизну щотижня

Фото: news.myseldon.com

5 причин, чому ви повинні прати простирадла щотижня:

1.       загальне самопочуття

Ви будете здивовані, скільки бактерій і мертвих клітин шкіри залишається на ваших простирадлах через потовиділення, особливо в більш теплому кліматі. Багато людей вважають за краще приймати душ вранці, в результаті чого вони лягають спати з брудом, накопиченим протягом дня. Антисанітарні умови в спальні можуть послабити ваш імунітет і зробити більш сприйнятливими до хвороб або інфекцій.

2.       профілактика алергії

Пилові кліщі й навіть цвіль чудово розмножуються на постільній білизні завдяки вашому потовиділенню і слиновиділенню уві сні, звичці їсти у ліжку або сну з вологим волоссям. Пилові кліщі харчуються відмерлими клітинами шкіри, які можуть накопичуватися на простирадлах, якщо ви не перете їх регулярно. Кліщі підсилюють у людей симптоми алергії і астми, викликають чхання, кашель і шкірні висипи.

3.       чиста шкіра

Сон на брудних подушках може призвести до висипань, фолікуліту, а також до погіршення екземи. Виною цьому колонії бактерій, що живуть у вашому ліжку. Періть або міняйте наволочки кожні кілька днів, якщо у вас чутлива шкіра, схильна до висипань. Залишилися сумніви? Одне дослідження показало, що у вашій подушці живе більше бактерій, ніж під кришкою унітазу!

4.       оптимальний сон

Було доведено, що понад 75% людей сплять краще на свіжих простирадлах. Тому, якщо у вас часто виникають проблеми зі сном або засипанням, подумайте, чи є ваше постільна білизна такою ж чистою та зручною, якою має бути.

5.       продуктивність

Щотижнева зміна простирадла допоможе вам зміцнити здорові звички і підвищити продуктивність. Ведення побуту, прибирання, чистота та свіжість вашого будинку створюють ефект доміно і спонукають вас формувати інші здорові звички в своєму житті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини