Головна Новини Здоров'я наше тіло 5 ознак збільшених аденоїдів
commentss НОВИНИ Всі новини

5 ознак збільшених аденоїдів

Явні ознаки збільшених аденоїдів у дитини, причини та методи лікування

2 грудня 2020, 09:58
Поділіться публікацією:


5 ознак збільшених аденоїдів

Фото: deti-euromed

Дослідження показали, що в багатьох операціях з видалення аденоїдів за минулі роки, не було необхідності. Мигдалини (гланди) і аденоїди — маленькі залози, які вловлюють безліч мікробів, захищаючи дитину від захворювання, тому їх перша і найважливіша функція в організмі — захист від хвороб.

Маленькі діти частіше мають проблеми, пов'язані зі збільшенням гланд і аденоїдів, ніж старші діти або дорослі. Це відбувається, тому що залози збільшуються протягом перших п'яти-семи років життя, і розташовані у відносно невеликому просторі в горлі дитини. Якщо мигдалини або аденоїди збільшуються в результаті інфекції, цей простір стає ще менше.

У дитини є проблема з фокусуванням у школі

Якщо ваша дитина відчуває такі проблеми, як гіперактивність, неуважність, низьку активність у класі, або якщо дитина примхлива і втомлена — це може бути симптомом збільшених мигдалин. Причиною такої поведінки є переривчастий і неміцний сон дитини протягом ночі.

Дитина часто хропе

Коли дитина спить, м'язи горла розслабляються, і обсяг простору для повітряного потоку навколо його великих мигдалин зменшується — таким чином, ви будете чути храп дитини, який не викликає апное сну, і не заважає малюкові відпочивати.

Дитина часто хворіє на ангіну

Тонзиліт часто викликається вірусом, і дитині, як правило, потрібно тільки багато рідини та відпочинок. Але тонзиліт також може бути викликаний стрептококовими бактеріями (білі плями на мигдалинах).

Дитина часто має вушні інфекції

Навіть якщо мигдалини вашої дитини абсолютно здорові, у неї можуть виникнути проблеми, пов'язані з аденоїдами, які знаходяться поруч з отвором вуха, в задній частині носа. Якщо аденоїди дитини хронічно інфіковані, часто місцем для збору бактерій стають вуха.

Дитина завжди дихає через рот

Коли мигдалини або аденоїди збільшені, дитина може відчувати, що її ніс немов закладено, і часто дихає через рот.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини