Головна Новини Здоров'я наше тіло 5 міфів про жіночий організм, у які ви до сих пір вірите
commentss НОВИНИ Всі новини

5 міфів про жіночий організм, у які ви до сих пір вірите

Багато експертів відзначають, що розмови про нормальний менструальний цикл, як і раніше є темою табу в багатьох культурах, нарівні з тим, як суспільство ухиляється від відкритого обговорення питань сексуального та репродуктивного здоров'я жінки.

23 жовтня 2020, 14:21
Поділіться публікацією:


5 міфів про жіночий організм, у які ви до сих пір вірите

Фото: mamadeti.ru

Сліпа віра в міфи, які передаються з покоління в покоління, може привести до неправильних рішень, які стосуються вашого здоров'я в цілому. Провідні медичні експерти діляться деякими поширеними міфами, в які давно треба перестати вірити. 

Міф: менструація — спосіб очищення організму від бактерій

Деякі люди думають, що менструація — це спосіб очищення організму від скупчення бактерій та інфекції. Під час менструального циклу в матці утворюється товста оболонка, готуючи тіло до потенційної вагітності. Якщо запліднення не відбулося, приблизно через 14 днів оболонка самоліквідується. Менструальні виділення складаються з клітин слизової оболонки матки і крові з артерій матки. Таким чином, хоча склад менструальної крові трохи відрізняється від крові інших частин тіла, вона безумовно не очищає весь організм.

Міф: не можна завагітніти під час менструації

Хоча це малоймовірно, але вагітність під час менструації все ж залишається можливою. Час від часу у жінок спостерігається рання або пізня овуляція, незалежно від наявності менструальних виділень в цей момент. Використовуйте додаток для відстеження овуляції, щоб уникнути факту небажаної вагітності.

Міф: протизаплідні засоби — єдине рішення від ПМС

Багато жінок починають приймати протизаплідні засоби в молодому віці, щоб впоратися з болючими спазмами і акне. Хоча синтетичні гормони в невеликих дозах можуть полегшити симптоми ПМС, вони не усувають основну причину проблеми. Обов'язково проконсультуйтеся зі своїм лікарем, щоб заздалегідь вирішити всі потенційні проблеми та отримати належне лікування.

Міф: у жінок, які проводять багато часу разом, синхронізуються менструальні цикли

Коли ви почали жити з сусідкою по кімнаті, вам здавалося, що у вас збігаються місячні? Насправді, фізична близькість до інших жінок не впливає на час або частоту менструального циклу. Лікарі стверджують, що немає жодного медичного дослідження, яке підтверджувало б даний домисел.

Міф: дієта не впливає на симптоми менструації

Якщо у вашому раціоні не міститься потрібної кількості овочів, корисних жирів і білків, це впливає на всі системи організму, включаючи і менструацію. Дослідження показують, що виключення молочних продуктів і сої може допомогти зменшити запалення, пов'язане з менструальним болем. Відмова від кофеїну та алкоголю, які позбавляють вас таких поживних речовин, як магній, також допоможе зменшити спазми під час критичних днів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини