Головна Новини Здоров'я наше тіло Коронавірус небезпечний для психіки - результат дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус небезпечний для психіки - результат дослідження

Дослідження показало, що Covid-інфекція підвищує ризик розладів психічного здоров’я

19 лютого 2022, 23:15
Поділіться публікацією:

Згідно з новим дослідженням, що вивчає мільйони медичних карт у США протягом року, наявність Covid-19 значно підвищує шанси на розвиток нових психічних захворювань, що потенційно може призвести до самогубства та передозування. Про це повідомляє The Guardian.

Коронавірус небезпечний для психіки - результат дослідження

Самотня людина на узбережжі - The Guardian

Довгострокові наслідки захворювання на Covid все ще з’ясовуються, і серед них підвищується ймовірність діагностики психічних розладів. Вони включають депресію, тривожність, стрес і підвищений ризик розладів, пов’язаних із вживанням психоактивних речовин, погіршення когнітивних функцій і проблеми зі сном – помітна відмінність від інших, які також пережили стрес пандемії, але у яких не виявили вірус.

"Це в основному говорить нам про те, що у мільйонів і мільйонів людей, інфікованих Covid, виникають проблеми з психічним здоров’ям", – сказав Зіяд Аль-Алі, керівник відділу досліджень і розробок системи охорони здоров’я VA St Louis Healthcare System і старший автор статті.

Згідно з дослідженням у понад 18% пацієнтів з Covid виникли проблеми з психічним здоров’ям, порівняно з 12% тих, хто не хворів на Covid.

Серед усіх пацієнтів, у яких під час пандемії виникли нові проблеми з психічним здоров’ям, у пацієнтів з Covid значно частіше розвивалися когнітивні проблеми (80%), розлади сну (41%), депресія (39%), стрес (38%), тривога (35%) і розлад, пов’язаний із вживанням опіоїдів (34%), порівняно з тими, хто не хворів на Covid.

Результати були очевидними: Covid має помітний вплив на психічне здоров’я.

Ті, у кого більш важкі випадки Covid, особливо ті, хто потребує госпіталізації, як правило, піддаються підвищеному ризику. Але навіть з легкими чи безсимптомними захворюваннями люди отримували діагнози розладів психічного здоров’я.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені назвали несподіваний, але ефективний спосіб схуднути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Венедикт

20 лютого 2022, 01:42

Молодцы навели смуту панику.Хорошее общество было, много придурков а превращают в дебилов-ЗОМБИ.


Новини