Головна Новини Здоров'я наше тіло Контрастний душ - запорука здоров'я: переваги купання, які ви помітите відразу
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрастний душ - запорука здоров'я: переваги купання, які ви помітите відразу

Холодний душ загартовує і омолоджує, а гарячий - очищає і заспокоює

5 липня 2020, 19:57 comments1181
Поділіться публікацією:

У спекотний період більшість з нас вважають за краще змінити гарячі струменя в душі холодні, освіжаючі потоки води, а з настанням перших осінніх холодів знову помінятися. Експерти прийшли до висновку, що замінювати одне іншим не так корисно і здорово для організму, як чергувати температури за одну водну процедуру.

Контрастний душ - запорука здоров'я: переваги купання, які ви помітите відразу

Так, гарячий душ у вечірній час повноцінно готує наше тіло до сну. Пори розкриваються, очищаються, розслаблюються м'язи, зникає головний біль від напруженого дня. Втім, такий душ можна приймати не довше п'яти хвилин, щоб не отримати зворотний ефект.

Холодний душ, навпаки, "закликає" наш організм "зібратися". Він загартовує його і захищає у період епідемій і хронічних застуд. Також на нашу шкіру крижана вода діє як холодильник: освіжає та омолоджує.

Якщо поєднувати і чергувати температуру води з душової лійки, можна тільки здогадуватися, яку подвійну користь це принесе. Але для того, щоб водна процедура з контрастним душем стала улюбленою і не завдала непередбачений шкоди, не варто зловживати в перший час. Поступово збільшуйте час поливів гарячою і холодною водою, скорочуючи інтервали між ними.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, як можна позбутися від целюліту без дорогих кремів і обгортань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини