Головна Новини Здоров'я наше тіло Комаровський розповів, які обстеження слід пройти після перенесеного COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, які обстеження слід пройти після перенесеного COVID-19

Необхідно створити умови, щоб організму краще існувати в робочому режимі

2 лютого 2022, 17:03
Поділіться публікацією:

За словами відомого українського лікаря, Заслуженого педіатра Євгена Комаровського, не існує універсального чи чіткого алгоритму обстеження та відвідування медиків після перенесеного коронавірусного захворювання. Про це фахівець написав у своєму Instagram, відповідаючи на запитання підписників. 

Комаровський розповів, які обстеження слід пройти після перенесеного COVID-19

Євген Комаровський - фото з відкритих джерел

Комаровський вважає, що після виписки з ковідного стаціонару за можливості найкраще вирушити на дачу або пробути кілька місяців за містом "у тиші, на свіжому повітрі, без людей та стресів".

Потім, зазначає лікар, необхідно створити умови, щоб організму краще існувати в робочому режимі. До таких можна віднести чисте, прохолодне та вологе повітря, прогулянки на свіжому повітрі, а також помірні фізичні навантаження. Це, за словами Комаровського, — те, що потрібне людині для відновлення після госпіталізації.

Фахівець також додав, що якби він виписався з лікарні, пройшовши лікування від COVID-19, то після місячного відпочинку зробив би повне УЗД "з голови до ніг", кардіограму і здав загальний аналіз крові.

Крім того, Комаровський обов'язково б після перенесеного коронавірусу контролював артеріальний тиск.

Раніше в матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що зараз на стаціонарне лікування госпіталізують пацієнтів із COVID-19 середньої тяжкості та тяжких хворих. У той же час, рішення про госпіталізацію приймає саме лікар, ґрунтуючись на проведеному обстеженні та симптомокомплексі конкретного хворого. Щоб не допустити погіршення стану, пацієнтам із COVID-19 слід звертати увагу на деякі симптоми та стани.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини