Головна Новини Здоров'я наше тіло Комаровський розповів, як впоратися з підвищеним тиском та назвав його помилковий симптом
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, як впоратися з підвищеним тиском та назвав його помилковий симптом

Підвищений тиск - одна з найпоширеніших проблем літніх людей

10 січня 2022, 09:41
Поділіться публікацією:

За словами відомого українського лікаря Євгена Комаровського, підвищений тиск не має симптомів. Головний біль не є його ознакою. Про це медик розповів у ефірі телеканалу "Україна 24" під час програми "Хард з Влащенко". 

Комаровський розповів, як впоратися з підвищеним тиском та назвав його помилковий симптом

Євген Комаровський - фото з відкритих джерел

Комаровський зазначив, що високий тиск — проблема, з якою стикається 90% населення старше 60 років. При цьому люди часто неправильно визначають недуг.

"Ви повинні знати, що підвищений тиск не має симптомів, головний біль – це не симптом підвищеного тиску. Через головний біль може підвищитися тиск, але не навпаки", — зазначив лікар.

Медик розповідає, що коли людина вимірює тиск і бачить, що він трохи підвищений, одразу приймає ліки. Через деякий час тонометр знову показує ті ж значення, і людина знову п'є таблетку.

"Ще через деякий час викликає швидку, вона робить їй укол, кудись везе, все це разом починає діяти, у людини різко знижується тиск, і це різко збільшує ризик ішемічного інсульту", — продовжує відомий лікар.

Комаровський зазначив, що у разі підвищеного тиску необхідно прилягти та відпочити. Наступного ранку краще зв'язатися з сімейним лікарем. Це, за словами медика, єдиний алгоритм дій, який допоможе впоратися зі станом.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що Євген Комаровський докладно пояснив, чого не можна робити у разі переохолодження і що навпаки потрібно зробити, якщо у людини всі ознаки того, що вона перемерзла. Першими пунктами серед того, що не можна робити, якщо ви перемерзли, то це засмучуватись і вживати алкоголь.

Також відомий лікар поділився думкою, хто найбільше виграв від коронавірусної пандемії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини