Головна Новини Здоров'я наше тіло Кілька секретів, як захистити дитячі зуби від карієсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Кілька секретів, як захистити дитячі зуби від карієсу

Карієс здатний викликати у малюка біль і дискомфорт, а також вплинути на їжу, розмовну мову і сон

22 січня 2021, 12:16
Поділіться публікацією:

Розпад зубів відбувається, коли мікроби у роті створюють липке покриття на поверхні зуба, зване зубним нальотом. Ці мікроби харчуються цукрами в харчових продуктах і напоях і виробляють кислоту, яка пошкоджує зубну емаль. Згодом ця кислота "з'їдає" поверхню зуба, створюючи отвори або "порожнини".

Кілька секретів, як захистити дитячі зуби від карієсу

Молочні зуби. Фото: shifa-deti.ru

Розпад зубів може викликати біль і інфекцію, а також впливати на ріст і розвиток дітей. Запущений карієс у дітей може мати серйозні наслідки для розвитку мовлення вашої дитини і розвитку щелепи.

Запобігання карієсу

Чищення зубів не є гарантією від карієсу. Продукти харчування та напої, які ви даєте своєму малюкові, також впливають на здоров'я зубів і розвиток карієсу.

Немовлята до 4-6 місяців

Новонародженим дітям і немовлятам для їжі та пиття потрібно тільки грудне молоко або дитяча суміш.

Малюки старше 6-8 місяців

Коли вашій дитині виповнитися 6-8 місяців вона може почати використовувати чашку для пиття. Після 12-місячного віку пляшка з соскою вже не потрібна. Уникайте давати дитині підсолоджене молоко, фруктовий сік або лимонад — ці напої підвищують ризик розпаду зубів через високий вміст цукру.

Діти старшого віку і підлітки

Дітям старшого віку необхідна велика різноманітність здорової їжі та закусок. Найкращими варіантами будуть продукти і напої з низьким вмістом цукру.

Як чистити зуби

Навчіть свого малюка чистити зуби два рази на день — один раз після сніданку, а другий раз — перед сном. Якщо у дитини поки немає зубів, оберніть палець мокрим бинтом і акуратно протріть її ясна — це видаляє наліт і допомагає малюкові пристосуватися до процесу чищення порожнини рота. Після появи перших зубів скористайтеся першою дитячою зубною щіткою. Занурте її в воду, але не використовуйте фторвмісні зубні пасти, поки дитині не виповниться 2 роки.

Раніше "Коментарі" писали, що від яєць псуються зуби — дослідження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини