Головна Новини Здоров'я наше тіло Ідеальна поза для сну від NASA: допомагає від безсоння та хропіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Ідеальна поза для сну від NASA: допомагає від безсоння та хропіння

NASA назвали одну з найкращих поз для сну, яка допоможе отримати здоровий та якісний сон.

1 травня 2024, 17:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Якщо у вас проблеми зі сном, ви почуваєтесь погано вранці, невиспані та втомлені, від цього є рішення. На думку експертів, існує ідеальна поза для сну, яка здатна не лише покращити якість нічного відпочинку, але й полегшити багато поширених проблем. Ця поза має назву "невагомість" (zero g) та була створена NASA.

Ідеальна поза для сну від NASA: допомагає від безсоння та хропіння

Поза для сну від NASA допомагає виспатись. Фото з відкритих джерел

Фахівці зі сну стверджують, що поза, винайдена NASA, не лише зручна, але й допомагає розслабитись та впоратись з багатьма симптомами та проблемами здоров’я. Її вигадали для астронавтів, щоб захистити їх тіла від значних сил, яким вони піддаються під час космічної подорожі. Поза для сну "невагомість" досягається нейтральним положенням, коли людина лежить на спині, а голова та ноги підняті трохи вище серця. У цьому положенні тулуб і ноги повинні утворювати кут 90-120 градусів. Таким чином хребет буде нейтрально вирівняний, що зменшує тиск на ваше тіло.

Ідеальна поза для сну від NASA: допомагає від безсоння та хропіння - фото 2

Поза для сну від NASA

Така поза під час сну або відпочинку допоможе не тільки швидше розслабитися, але й принесе справжню користь вашому організму. 

Позитивні ефекти від пози для сну від NASA

Зменшує хропіння і полегшує дихання. Сон на спині не підходить для нашого тіла і часто може призвести до хропіння. Особливо часто це трапляється у випадках надмірної ваги, адже м’які тканини горла та надлишок жирової тканини на шиї можуть частково блокувати дихальні шляхи. Розташування в позі "невагомість" відкриває дихальні шляхи і таким чином зменшує хропіння.

Покращує якість сну. За словами фахівців, "невагомість" дозволяє прийняти нейтральне положення тіла, завдяки чому тіло швидко розслабляється. Це, своєю чергою, призводить до прискореного засинання. Крім того, у цій позі сон може бути глибшим та кращим.

Покращує кровообіг. Піднімаючи ноги, зменшується навантаження на серце. Це означає, що ваше серце може працювати ефективніше та з меншими зусиллями під час перекачування крові.

Покращує травлення. Таке положення сну може значно полегшити життя людям із печією або рефлюксом. Завдяки силі тяжіння їжа та шлункова кислота не будуть рухатись по стравоходу.

Зменшує біль у спині. При такій позі для сну навантаження на хребет може бути значно меншим, оскільки його положення стає нейтральним, допомагає зменшити біль у спині та хребті 

Це корисно під час вагітності. Дуже часто через гормональні та фізичні зміни під час вагітності важко знайти зручну позу для сну. Позиція NASA чудово підходить і для майбутніх мам, які звикли спати на спині. Це безпечне положення як для матері, так і для дитини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що однією з головних причин, чому люди не можуть схуднути фахівці назвали недостатній або поганий сон. Ще три можна дізнатись у за посиланням.

Також "Коментарі" писали про те, що говорять сонник про сон у якому сниться море.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини