Головна Новини Здоров'я наше тіло Гнізда ластівок мають омолоджуючий ефект
commentss НОВИНИ Всі новини

Гнізда ластівок мають омолоджуючий ефект

Гнізда ластівок з давніх часів цінуються не тільки в косметології, а й в медицині та кулінарії

19 січня 2021, 20:55 comments1108
Поділіться публікацією:

Екстракт ласточкиного гнізда — цінний компонент, який часто зустрічається в косметології, проте залишається екзотикою в Україні. А дарма, адже гнізда ластівок з давніх часів цінуються красунями з Азії, які славляться вмінням довгі роки зберігати молодість.

Гнізда ластівок мають омолоджуючий ефект

Ластівчине гніздо (фото з відкритих джерел)

Вся справа в тому, що для будівництва своїх гнізд ластівки використовують власну слину, що володіє цінним хімічним складом. Особливу користь слина ластівок несе для в'янучої шкіри і шкіри з першими ознаками старіння завдяки білку EGF, який відповідає за освіту і розмноження нових клітин, відновлює клітини шкіри, покращує циркуляцію крові, активізує природне вироблення еластину і колагену, а також відновлює водно-жировий баланс шкіри.

Нагадаємо, Комп'ютерна модель показала: у міру старіння організм втрачає здатність активувати ці клітини і регенерувати пошкоджену шкіру. Про це пише Meddaily з посиланням на The Daily Mail. Отже, "сплячі клітини" розташовуються в найглибшому шарі шкіри. Вони не діляться постійно, утворюючи нові клітини.

Але в разі травми, клітини "включаються". Те ж відбувається, коли кількість інших типів дорослих клітин шкіри зменшується. Це дозволяє шкірі постійно оновлюватися в будь-яких умовах. Правда, у міру старіння заліковувати травми все складніше. Це показала віртуальна модель старіння шкіри, створена Університетом Шеффілда (процес демонструється по роках і по десятиліттях). Вона ж допомогла протестувати висунуту теорію. УФ-опромінення або хронічні ушкодження можуть призвести до накопичення мутацій в "сплячих клітинах". Підсумок — рак шкіри на зразок базально-клітинної карциноми.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.picuki.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

tecvase

7 квітня 2021, 17:50

I’d like to thank you for the efforts you’ve put in penning this website. I’m hoping to check out the same high-grade content from you in the future as well.


Новини