Головна Новини Здоров'я наше тіло Гірше алкоголю: названі несподівані наслідки недосипу
commentss НОВИНИ Всі новини

Гірше алкоголю: названі несподівані наслідки недосипу

Вчені з Університету Нового Південного Уельсу розповіли, як на організм впливає недосип, і порівняли його з похміллям

19 квітня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Недосип вкрай негативно впливає на стан нашого організму, але чомусь багато людей жертвують своїм сном, щоб більше попрацювати або подивитися улюблений серіал.

Гірше алкоголю: названі несподівані наслідки недосипу

Які серйозні наслідки викликає недосип (фото з відкритих джерел)

Вчені з Австралії вважають, що не можна так легковажно ставитися до свого сну, адже його брак загрожує серйозними наслідками, починаючи від легкого неврозу, зайвих кілограмів і закінчуючи серйозними проблемами зі здоров'ям. Дослідники з Університету Нового Південного Уельсу порівняли недосип із важким абстинентним синдромом, схожим на похмілля.

Експерти кажуть, що при регулярному недосипі людина втрачає здатність швидко реагувати на те, що відбувається навколо, тому що у неї відбувається занепад сил і продуктивності. Чим менше людина спить, тим більше їй хочеться їсти — організм намагається поповнити запас енергії та сил за допомогою їжі, тому не дивно, що до вашої талії додасться кілька кілограм.

Крім того, через нестачу сну порушується обмін речовин, а це погано впливає на зовнішній вигляд, тому що з'являється набряклість обличчя, а шкіра втрачає свій колір і пружність.

Відповідно до наукової статистики, люди, які хронічно недосипають, живуть на 10 років менше і частіше стикаються з проблемами серцево-судинної системи.

Нагадаємо, що недостатня кількість сну може стати причиною серйозних проблем зі здоров'ям. Фахівці з Америки з'ясували, що в деяких випадках це навіть може призвести до летального результату.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що хронічне недосипання впливає на характер людей, роблячи їх менш харизматичними й більш схильними до брехні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини