Головна Новини Здоров'я наше тіло Гепатит С у дітей - факти, які повинні знати кожні батьки
commentss НОВИНИ Всі новини

Гепатит С у дітей - факти, які повинні знати кожні батьки

Гепатит С є вірусною інфекцією печінки, симптоми вірусу включають втому, втрату апетиту, нудоту і біль у животі

23 лютого 2021, 16:06
Поділіться публікацією:

Хоча гепатит С дуже рідко зустрічається у дітей, ви обов'язково повинні відвідати свого лікаря, якщо у вашої дитини виникають подібні симптоми.

Гепатит С у дітей - факти, які повинні знати кожні батьки

Здорова печінка. Фото: guideh.clinic

Причини виникнення гепатиту С

Гепатит С викликається вірусом, який через кров досягає печінки, де і викликає запалення. Гепатит С передається через контакт із зараженою кров'ю, наприклад, при використанні однієї голки під час вживання наркотиків, при набиванні татуювання або пірсингу брудною голкою, розділяючи одну зубну щітку, бритву та інші речі з зараженою людиною, займаючись сексом без використання презервативів.

Оскільки гепатит С передається через контакт крові з кров'ю, вагітна жінка також може передати вірус своїй дитині під час вагітності і майже завжди під час пологів.

Гепатит С рідко зустрічається у дітей. Захворювання поширене серед дорослих, які вживають ін'єкційні наркотики і користуються зараженими голками.

Іноді у дітей, інфікованих гепатитом С, розвивається хронічний гепатит С, тобто дитина стає носієм цього захворювання, але зазвичай не проявляє ніяких симптомів вірусу. Хронічний гепатит С може привести до рубцювання печінки і печінкової недостатності (цирозу) в дорослому віці, а також до раку печінки.

Симптоми гепатиту С

У більшості дітей, інфікованих гепатитом С, симптоми не проявляються. У старших дітей і підлітків можуть виникнути такі м'які симптоми, як втома, втрата апетиту, нудота і біль у верхній правій області їх живота (в області печінки).

Коли слід звернутися до лікаря

- з'явилася жовтяниця — жовта шкіра або білки очей;

- має дуже темну коричневу сечу;

- має біль в животі, яка триває довше, ніж кілька днів;

- вступає в контакт з використаною голкою.

Лікування гепатиту С

Спеціальні антивірусні препарати на сьогодні є доступними для лікування хронічного гепатиту С, допомагаючи вилікувати інфекцію у деяких людей. Фахівці в галузі охорони здоров'я можуть розглянути питання про призначення їх дітям старшого віку і підліткам, особливо якщо у дитини вже пошкоджена печінка в результаті захворювання.

Нині не існує вакцини проти гепатиту С.

Раніше "Коментарі" писали про гепатит А у дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини