Головна Новини Здоров'я наше тіло Фруктові вейпи садять серце
commentss НОВИНИ Всі новини

Фруктові вейпи садять серце

Тривале куріння вейпов і електронних сигарет різко підвищує ймовірність розвитку проблем з серцем і судинами через те, що їх випаровування роблять стінки кровоносних судин менш гнучкими, заявили медики

14 грудня 2020, 22:30
Поділіться публікацією:

Кількість вейпов, електронних сигарет за останній  часом збільшилася в два-три рази. Для деяких це було модно, для інших — як спосіб відучитися від звичайних сигарет, для третіх же — спосіб зловити задоволення, кайф.

Фруктові вейпи садять серце

ФОТО: З відкритих джерел

Однак, після досліджень, вчені прийшли до висновку, що не так все просто і не завжди корисно людині вейп. Вчені провели ряд досліджень, в ході яких оцінили шкоду вейп-ароматизаторів для серцевих клітин. Особливо це шкідливо, у кого слабке або хворе серце, хто схильний до серцевих нападів.

Так, відповідно до даних дослідження виявилося, смаки фруктів і ванілі вкрай шкідливі.

"Ароматизовані електронні сигарети дуже популярні серед підлітків і молоді, але вони небезпечні. В цілому, наші результати показують, що вейпінг дійсно заважає нормальному функціонуванню серця і потенційно може призвести до порушень серцевого ритму. Цей експеримент показав, що ароматизуючі хімічні речовини, додані в пристрої для вейпінга, підсилюють шкоду, яку завдає нікотин", — йдеться в повідомленні доктора Самі Нуджаїм, автора дослідження.

 Доктор вивчив кардиотоксичний вплив ароматизаторів, що додаються в електронні рідини для вейпінга — фруктовий ароматизатор, корицю і ваніль. Всі три виявилися токсичні для клітин серцевих м'язів. У дослідженні брали участь як чоловіки, так і жінки, і для всіх вейп надавав негативний вплив на їх здоров'я.

 Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Всесвітньовідома американська корпорація Apple заборонила всі додатки, пов'язані з вейпінгом. Про це передає видання Axios. Так, в AppStore тепер можна завантажувати програми, які заохочують людей курити вейпи або допомагають їм в цьому. Згідно з повідомленням, з онлайн-магазину зникли більше 180 додатків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.vardex.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини